Pe tabloul masculin s-a conturat deja prima semifinală, cea dintre regele absolut al zgurii, Rafael Nadal, și cel care l-a învins în minimum de seturi la Roma, Diego Schwartzman. Pe cealaltă parte de tablou îi avem pe Andrey Rublev, Stefanos Tsitsipas, Novak Djokovic și Pablo Carreno-Busta, doi dintre cei patru urmând a se duela în penultimul act, pentru un loc în marea finală de la Paris.
Cea mai previzibilă finală, dacă totul merge așa cum experții anticipau înaintea turneului, va fi cea dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic. Antrenorul lui Nadal, Carlos Moya, a vorbit pe larg pentru Eurosport Spania despre duelul din semifinale, cel în care Rafa îl întâlnește pe Schwartzman, dar și despre posibila finală cu Novak Djokovic.

Carlos Moya, despre Nadal – Schwartzman și posibila finală cu Djokovic

Laver Cup
Djokovic, întrebat când se retrage, după ce Federer a spus "adio" tenisului. Răspunsul sârbului
ACUM 15 ORE
"Va fi o confruntare foarte dificilă, așa cum am văzut și la Roma. Meciul lui Diego cu Thiem a fost incredibil și cred că Diego ar fi putut să câștige mult mai ușor. E adevărat că la fel de bine putea și pierde meciul. A fost un duel atât de dramatic și emotional. Jucătorii au două zile la dispoziție să se refacă, însă eu mereu spun că un Grand Slam e ca un maraton. Cu cât petreci mai puțin timp pe teren, cu atât poți accelera în fazele finale. Chiar și așa, Diego este un jucător incredibil și nu cred că factorul fizic îl va influența prea tare
Meciul de la Roma a fost foarte ciudat pentru că Rafa câștigase două meciuri foarte bune împotriva unor adversari puternici. Împotriva lui Schwartzman a fost prima data când a avut probleme pe tabelă și nu a putut deloc să gestioneze așa cum trebuie meciul, atât mental, cât și fizic. Am învățat din acel moment și acum este la un nivel mult mai bun cu mai multe meciuri jucate. Va fi o bătălie mentală și cred că avem câteva arme care-i vor permite lui Rafa să joace cu garanții", a spus Moya pentru Eurosport Spania.
https://i.eurosport.com/2020/05/24/2823325.jpg
Carlos Moya a dezvăluit că cei din echipa matadorului se gândesc și la posibilul duel cu Djokovic și îi analizează jocul sârbului: "Novak joacă la un novel grozav. A jucat un meci greu împotriva lui Karen Khachanov și l-a rezolvat destul de ușor. E un jucător grozav și cred că este un adversar care beneficiază cel mai mult de condițiile de anul acesta de la Roland Garros. Ne concentrăm pe munca noastră pentru semifinale și când va veni momentul să-l înfruntăm pe Djokovic în finală, vom pregăti bine meciul. Nole are azi un meci greu cu Pablo Carreno-Busta, așa că luăm totul puțin câte puțin", a completat Moya.
Laver Cup
Nadal nu a plâns pentru Roger Federer doar la Laver Cup! Confesiunea lui Rafa: "M-a emoționat enorm"
ACUM 21 ORE
Laver Cup
Novak Djokovic, derutat de întrebarea unui jurnalist spaniol la Laver Cup: "Nadal e încă aici, nu?"
ACUM O ZI