Serena Williams are doar trei succese pe zgura pariziană din cele 23 titluri de Grand Slam, iar ultimul datează din 2015. Ultimul turneu de Grand Slam câştigat de americancă a fost Australian Open 2017.
Campioana americană a atins patru finale de Grand Slam în 2018 şi 2019, dar anul trecut nu a reuşit să treacă de optimi la Roland Garros.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51

La Roland Garros, Serena are aceleași șanse ca Federer. Dar Roger a fost capabil să se adapteze

Suedezul, expertul canalului Eurosport la Paris, a opinat că Serena (care are parte de un sfert dificil) trebuie să se inspire de la Roger Federer, care şi-a schimbat jocul cu patru ani în urmă şi a câştigat apoi alte trei Grand Slam-uri.
"Nu am văzut că în ultimii ani Serena şi-a dezvoltat jocul. Este cam aceeaşi Serena pe care o vedem de atâta timp. Şi la vârsta ei, dacă nu schimbă puţin ceva, să devină mai creativă, nu cred că Serena poate domina aceste jucătoare din prezent, care servesc bine, lovesc tare mingea. Ea concurează cu aceleaşi arme contra fetelor de azi. Ea are nevoie să spună că 'joc acest tenis de 22 de ani, am câştigat 23 de turnee majore. Trebuie să schimb ceva şi asta voi face", a spus Wilander.
Wilander a adăugat că nu crede că Williams va reuşi tocmai la Roland Garros să egaleze recordul de 24 Grand Slam-uri deţinut de Margaret Court.
"Cred că Serena este în aceeaşi barcă cu Federer. Adică hai să mergem la Paris, să sperăm că vom câştiga un meci, două sau trei. Şi asta ar fi un incredibil bonus pentru încrederea ei, în experienţa de a juca meciuri pe stadioane mari şi sperăm cu ceva fani în tribune. Apoi poate duce acea experienţă proaspătă la Wimbledon şi apoi la US Open. Poate s-o bată pe Iga Swiatek? Cu siguranţă, Serena poate bate pe oricine, într-o anumită zi. Dar poate s-o facă pe durata a şapte meciuri la rând pe zgură? Foarte puțin probabil", a adăugat suedezul, care are şapte titluri de Grand Slam în palmares.
În primul tur de la Roland Garros, Serena Williams o va întâlni pe sportiva noastră, Irina Begu, într-o partidă ce poate fi urmărită în direct pe Eurosport.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Sursă: Agerpres
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Tenis
Interviul viral oferit de Carlos Alcaraz la doar 12 ani! Ce turnee visa atunci să câștige
09/05/2022 LA 10:51