Finala masculină a turneului de tenis de la Roland Garros s-a încheiat duminică seara cu victoria numărului 1 mondial, Novak Djokovic, care l-a învins pe jucătorul grec Stefanos Tsitsipas (5 ATP), după ce a revenit de la 0-2 seturi. Numărul 1 mondial s-a impus cu 6-7 (6), 2-6, 6-2, 6-3,6-4 , după o partidă ce a durat 4 ore și 12 minute. El a devenit de asemenea primul jucător de tenis din istoria modernă a tenisului care deține cel puțin două trofee la fiecare din cele patru turnee de Grand Slam.
La 2-0 la seturi, mulți au crezut că sârbul nu va mai putea reveni, mai ales că anterior avusese meciuri teribile, de peste 3 ore și jumătate cu Musetti, Berrettini și, mai ales Nadal, în semifinale (4 ore și 11 minute contra "regelui" Rolan Garros).
Dar Nole nu e doar cel mai complet jucător din istoria tenisului, ci și sportivul cu cel mai puternic mental. Acesta a dezvăluit în conferința de presă de după victoria cu Tsitsipas ce și-a spus când a fost condus de grec cu 2-0 și cum psihicul său l-a ajutat să revină într-o partidă ce părea pierdută.
Roland Garros
Rafa Nadal, victorie fără emoții cu Moutet, la Roland Garros! Borna impresionantă atinsă de iberic
ACUM 16 ORE
"Am mereu conversații interioare, sunt două voci în capul meu. Una îmi spune că pot să câștig, că voi învinge, iar cealată că totul va lua sfârșit, că voi pierde. Aceasta din urmă a fost destul de puternică după al doilea set. Am simțit că e nevoie să îi dau voie primei voci să ia controlul, să o suprime pe cea care îmi spunea că sunt terminat. M-am încurajat permanent, mi-am repetat într-una că voi câștiga și am încercat ca acest sentiment să fie unul plenar, să simt cu toată ființa mea că acest lucru se va întâmpla. Cum am început setul 3 și am văzut că jocul îmi merge, că am reușit breakul, am început să fiu și mai pozitiv, să îmi spun că depinde doar de mine să câștig și că, dacă voi evolua la fel, voi întoarce partida. Nu au mai existat dubii, nu m-am mai temut, vocea pozitivă a pus stăpânire pe întreaga mea ființă", a dezvăluit numărul unu mondial, conform atpworldtour.com.

Djokovic, cu gândul la Wimbledon! Vrea Marele Șlem

Sârbul a reușit "Nole Slam" în două rânduri (să câștige 4 turnee de Mare Șlem la rând), dar niciodată nu a reușit Marele Șlem (câștigarea tuturor turneelor majore în același an calendaristic).
Doar doi oameni au reușit în istorie să se impună la Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open în același sezon, ultimul care a bifat o asemenea performanță fiind Rod Laver, în 1962. Evident vorbim de alte timpuri, anterioare erei open, astfel că o performanță de acest gen acum ar avea cu totul alte proporții. Numărul unu mondial a admis că acesta reprezintă un obiectiv și e convins că se va recupera perfect înainte de Wimbledon, turneu care începe în fix două săptămâni.
"Orice e posibil. Călătoria pe care am avut-o în toată cariera mea a fost una uimitoare. Am atins borne pe care nimeni nu credea că le voi atinge. Mă voi bucura de această victorie câteva zile, apoi îmi voi îndrepta întreaga atenție către Wimbledon. Am avut mare succes acolo de-a lungul timpului, iar în ultimele două sezoane (n.r. 2018 și 2019) am câștigat trofeul. Sper să reușesc să mă impun din nou", a mai spus Nole.
Wimbledon 2021 se va disputa în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
ACUM 21 ORE
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
IERI LA 11:28