Simona Halep a fost eliminată în mod surprinzător în optimile de finală de la Roland Garros de către Iga Swiatek. Campioana din 2018 de la Paris a obținut doar trei game-uri în partida cu tânăra sportivă din Polonia, deși la începutul competiției nimeni nu credea că Simona va putea fi învinsă pe zgura de la Paris. După o victorie incredibilă obținută cu Amanda Anisimova, Simona a cedat clar în optimi și și-a încehiat oficial sezonul, cu o semifinală de Grand Slam la Australian Open, optimi la Roland Garros și trei turnee cucerite (Dubai, Praga, Roma).

În ciuda înfrângerii clare din meciul cu Iga Swiatek, experta Eurosport, Chris Evert, este de părere că Simona rămâne cea mai bună jucătoare din lume pe zgură. Cât privește meciul în sine, Evert a spus că așa ceva se poate întâmpla doar la 1.000 de meciuri și că a fost un simplu accident, mai ales că Swiatek a reușit, în opinia ei, meciul vieții.

Tenis
Directorul AO recunoaște! Simona Halep și celelalte staruri carantinate la Adelaide sunt favorizate
ACUM 21 ORE

Chris Evert a comentat eliminarea de la Roland Garros a Simonei Halep

"Era favorita mea la câștigarea turneului, iar dacă ajungea în semifinale, ar fi trebuit să se impună. Meciul de duminica trecută e unul dintr-o mie, unde Iga Swiatek a jucat meciul vieții ei și cred că Simona nu s-a așteptat la așa ceva, nu a fost la fel de iscusită cum e de obicei. Încă susțin că este cea mai bună jucătoare de zgură din tot tenisul feminin!", a spus Evert pentru Gazeta Sporturilor.

De asemenea, Evert a spus că Simona a fost dezavantajată și de condițiile de la Paris: "Nu cred că au ajutat-o, au fost apăsătoare. Dar nu știu dacă îi convin vreunui jucător. Toată lumea s-a plâns de ele, chiar și Rafa Nadal. Nu cred că a reușit să lovească în nota ei. Mingea trimisă de ea nu avea greutatea pe care o are de obicei, pentru că dacă ne uităm la fizicul ei, nu poate genera forța pe care o au fetele mari și înalte", a explicat Evert.

Mai mult, Evert a explicat și ce o încântă cel mai mult la Simona Halep: "Mereu mă gândesc când îi privesc deplasarea în teren că ea face trei pași, în timp ce altele fac unul. Spre exemplu, Pliskova, Kvitova sau alte fete înalte. Simona are 1,68 m, așa că trebuie să muncească mai mult decât celelalte. Și în meciuri e la fel, ea trebuie să muncească mai mult pentru că nu are o armă mare care să închidă punctul. Aleargă după fiecare minge și se bazează pe picioare pentru a câștiga meciuri. De aceea tot timpul trebuie să fie fit. În concluzie, asta mă impresionează la ea: lupta ei, pregătirea fizică și anduranța, dar și voința”, a precizat Evert.

În final, experta Eurosport a analizat și relația dintre Simona și Darren Cahill, antrenorul alături de care campioana noastră a înregistrat cele mai mari performanțe ale carierei ei: "Trebuie să existe chimie, comunicare, să fii pe aceeași lungime de undă. Nu poți doar să-i spui unui jucător ce are de făcut, trebuie să-l și asculți! E o relație în care oferi și în care primești. Ei au o relație bună. Antrenorii sunt cei care pot face diferența și îți pot oferi o încredere mare, dar și tehnică și tactică. De asemenea, trebuie să fie și un soi de psiholog, așa că rolul de antrenor este unul foarte important", a explicat Evert pentru aceeași sursă.

Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.

https://i.eurosport.com/2020/10/08/2910021.jpg
Tenis
Simona Halep și celelalte staruri carantinate la Adelaide, rugate să se antreneze "cu perdea"
IERI LA 11:43
Tenis
Kyrgios "lovește" din nou: "Djokovic e marionetă". Noi voci acuză tratamentul preferențial de la AO
18/01/2021 LA 14:50