Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De ce este Simona Halep favorită să câștige Roland Garros 2020

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 25/09/2020 la 12:32 GMT+3

Programat să se desfășoare în a doua jumătate a lunii mai și începutul lui iunie, turneul de tenis de la Roland Garros 2020 a fost amânat pentru perioada 21 septembrie – 11 octombrie, din cauza pantemiei de Covid-19. Calificările pentru tabloul principal sunt în plină desfășurare, dar cel mai mare interes îl prezintă șansele pe care le au sportivii de top pentru a se impune.

Roland Garros 2020

Credit imagine: Eurosport

Dacă turneul masculin pare a fi dominat de veteranii Novak Djokovic, numărul 1 ATP, și Rafael Nadal, campionul din 2019 și deținătorul a 12 titluri pe zgura de la Paris, secondați de mai tânărul Dominic Thiem, campionul de la US Open 2020, întrecerea feminină este mult mai deschisă pentru rezultate surpriză, dovadă fiind faptul că dintre campioanele ultimelor 14 turnee de Grand Slam, 7 au fost la prima performanță de un asemenea nivel.
Interesul nostru pentru competiția feminină este dat de faptul că tenismena română Simona Halep, numărul 2 în clasamentul WTA la zi, este principala favorită la câștigarea ediției din acest an. La casa de pariuri online Unibet Simona are cota 3.50 sa castige Roland Garros in acest an.

Zgura este suprafața de joc favorită a Simonei Halep

Sportiva noastră, care a ocupat mult timp fotoliul de lider WTA, pare a fi într-o formă fizică și mentală de zile mari, reușind să se impună în cele două turnee jucate după pauza provocată de pandemia de coronavirus. Ambele turnee câștigate, Praga și Roma, s-au disputat pe zgură, fapt care ar dezvălui o strategie concentrată pe obținerea unui nou titlu la Roland Garros. Strategia este una asemănătoare cu cea din vara anului trecut, când a reușit să câștige pe iarba de la Wimbledon.
roland garros
Un lucru este sigur. Simona Halep iubește zgura de la Paris. Constănțeanca a jucat 3 finale aici: în 2014, pierdută în fața Mariei Sharapova, în 2017, pierdută în favoarea Jelenei Ostapenko și în 2018, câștigată, după 3 seturi, în fața americancei Sloan Stephens.
Din cele 22 de turnee câștigate în carieră de Halep, 10 au fost obținute pe zgură, 11 pe hard și doar unul pe iarbă. Zgura este suprafața favorită a Simonei, după cum a remarcat și fostul mare tenismen Jim Courier care, pentru tennis.com, descria mișcarea româncei pe un astfel de teren ca fiind grațioasă și precisă, mai mult chiar, ,,definiția naturalului”.
Turneul din acest an este unul atipic: nu a beneficiat de un sezon clasic de pregătire pe zgură și se va defășura într-o perioadă și un context de sănătate neobișnuite. Aceste premise și absența unor jucătoare de top ar lăsa loc pentru surprize, dar parcursul Simonei Halep la Openul Italian a arătat că aceasta are resursele și tactica pentru un nou turneu de excepție:
Oamenii mă văd favorită, dar nu mă gândesc la asta, pentru că fiecare meci este o bătălie pe care toată lumea vrea să o câștige. Așadar, mă concentrez asupra jocului meu, așa cum am făcut-o aici (Roma) și așa cum am făcut-o la Praga. Nu mă stresez cu privire la rezultate | Simona Halep

Context favorabil pentru un triumf al Simonei Halep la Roland Garros 2020

Eforturile făcute de organizatorii turneului au găsit răspuns în rândul jucătoarelor de top, cele mai multe dintre acestea anuntându-și participarea la competiție. Cu toate acestea, deținătoarea trofeului și numărul 1 WTA, australianca Ashley Barty (24 de ani) nu va participa la niciun turneu în 2020, invocând riscurile de sănătate. Cum japoneza Naomi Osaka (22 de ani, numărul 3 WTA), proaspăta câștigătoare de la US Open și canadianca cu origini române Bianca Andreescu (20 de ani, locul 7 WTA), noua stea a tenisului mondial, campioană la US Open 2019, vor absenta de la turneul de la Paris din cauza unor accidentări, șansele Simonei Halep cresc semnificativ.
Dacă luăm în calcul și victoriile obținute la Roma de sportiva noastră, în fața Garbinei Muguruza (26 de ani, 15 WTA), o specialistă pe această suprafață de joc, și a Karolinei Pliskova (28 de ani, locul 4 WTA), o altă jucătoare cu un joc solid pe zgură, și cele 14 victorii consecutive în ultimele meciuri, aceasta este îndreptățită să spere la un nou trofeu.

Ce cote au adversarele Simonei Halep la Roland Garros

Garbine Muguruza este una dintre sportivele care sunt în măsură să emită pretenții la Paris. Parcursul bun de la Roma, când a pierdut în semifinale, chiar în fața Simonei Halep (3-6, 6-4, 4-6), și accederea în finala de la Australian Open justifică statutul de favorită 2 cu care o creditează agențiile de pariuri online (cota 8.00 la Unibet). În momentele în care primul serviciu a funcționat, aceasta a pus reale probleme sportivei noastre.
cote roland Garros
Viktoria Azarenka (31 de ani, 14 WTA) este a treia favorită în opinia bookmakerilor Unibet, cu cota 13.00. Jucătoarea din Belarus are un sezon de excepție, cu finală jucată la US Open și sfert de finală la Roma unde a pierdut, după un meci dramatic, la Garbine Muguruza.
Serena Williams (38 de ani, 9 WTA), cea mai titrată tenismenă în activitate și, poate, cea mai bună din toate timpurile, este în căutarea celui de-al 24-lea titlu de Grand Slam al carierei și se află printre favoriți, cu cota 14.00 la Unibet. Deși loviturile sale sunt la fel de incisive, vârsta își spune cuvântul, iar deplasarea în teren și rezistența fizică îi îngreunează misiunea. Trebuie menționat și că zgura nu este suprafața de joc favorită a acesteia.
Cehoaicele Karolina Pliskova (28 de ani, 4 WTA) și Petra Kvitova (30 de ani, 11 WTA), precum și olandeza Kiki Bertens (28 de ani, 8 WTA) sunt alte sportive care primesc credit pentru un parcurs bun la Paris, având cota 21.00 la Unibet pentru a triumfa în finală.

Ce sportive din România mai participă la Roland Garros?

Alături de Simona Halep, pe tabloul principal de la Roland Garros 2020 vor mai fi prezente Irina Begu (30 de ani, 72 WTA), Sorana Cîrstea (31 de ani, 83WTA), Patricia Tig (26 de ani, 58 WTA) și Ana Bogdan (27 de ani, 93 WTA).
Pentru a accede pe tabloul principal, Irina Bara (25 de ani, 142 WTA) trebuie să o învingă în turul al treilea al calificărilor pe olandeza Richel Hogenkamp (28 de ani, 221 WTA), Gabriela Ruse (22 de ani, 179 WTA) trebuie să câștige întânirea cu austriaca Barbara Haas (24 de ani, 143 WTA) în timp ce, pentru aceeași performanță, Monica Niculescu (32 de ani, 141 WTA) trebuie să treacă de rusoaica Vera Zvonareva (36 de ani, 182 WTA).
Laura Paar (32 de ani, 99 WTA) a ieșit în turul 2 al calificărilor, în timp ce Mihaela Buzărnescu (32 de ani, 127 WTA) și Jaqueline Cristian (22 de ani, 167 WTA) au pierdut din primul tur.

Unde putem viziona meciurile de la Roland Garros 2020?

Meciurile de la Turneul de Grand Slam de la Roland Garros vor putea fi urmărite pe canalele Eurosport, dar și pe internet, pe platforma de streaming live Unibet TV a operatorului de pariuri online cu același nume.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo