Dacă Nadal și Federer nu vorbesc foarte mult despre recorduri și despre dorința de a rămâne în istorie drept "cel mai titrat jucător", Djokovic nu face un secret din faptul că are acest obiectiv.
Înfrângerea de la Roland Garros a fost una dureroasă, atât din prisma scorului, cât și a faptului că Rafa s-a distanțat la 3 Grand Slamuri în lupta directă (20-17), însă Nole e convins că, până se retrage, poate surmonta dezavantajul.
Și, într-adevăr, cei mai mulți dintre specialiști indică faptul că, odată ce acești trei titani ai sportului se vor retrage, clasamentul Grand Slamurilor câștigate îl va găsi pe sârb pe primul loc, podiumul urmând a fi completat de Nadal și Federer, în această ordine. "Matadorul" spaniol va fi clar favorit la Roland Garros și anii viitori, dar Nole are de partea sa hardul (pe această suprafață, Nadal, spre exemplu, l-a învins ultima oară tocmai în 2013).
Laver Cup
Djokovic, întrebat când se retrage, după ce Federer a spus "adio" tenisului. Răspunsul sârbului
ACUM 3 ORE
La Australian Open și Wimbledon Nole va fi mare favorit în următorii ani, iar la US Open, chiar dacă suprafața e puțin mai lentă, tot sârbul e văzut principalul candidat să se impună. Ca atare, având în vedere și faptul că e cu un mai tânăr decât Nadal, sârbul ar putea ajunge fără mari dificultăți la 23-25 de Grand Slamuri câștigate.
"Dacă nu aș crede că pot câștiga alte turnee de Grand Slam, m-aș retrage astăzi. Nu este prea târziu să devin cel mai titrat jucător din istorie. Dorința mea e uriașă, iubesc încă să joc tenis, iar obiectivele mele sunt aceleași: să obțin cele mai multe Grand Slamuri. Dacă anul viitor voi reuși să îmi ating obiectivele, ulterior mă voi concentra și mai mult pe turneele de Mare Șlem. În termeni de abordare, conservare de energie și program. Voi trage de mine cât timp voi simți că am energie în picioare", a spus Nole, citat de tennis365.com.

Djokovic susține că eșecul usturător cu Nadal, de la Roland Garros, nu îl va dărâma

Nadal i-a administrat lui Nole duminică una dintre cele mai usturătoare înfrângeri din carieră. Asta în condițiile în care mingile, vremea, lipsa de pregătire a lui Rafa și acoperișul tras, care a făcut ca zgura să fie mai rapidă, păreau să fie toate atu-uri pentru sârb. Marele campion spaniol nu i-a dat însă vreo șansă, fiind extrem de agresiv și nepermițându-i adversarului să intre în meci decât în a doua parte a setului trei.
Chiar și așa, Nole susține că are suficientă experiență încât să nu se lase afectat de acest eșec. Într-un sezon în care prima înfrângere pe teren a venit abia în octombrie, Djokovic nu poate fi prea dur cu el însuși, evident.
"O înfrângere, fie ea și într-o finală de Grand Slam, nu mă poate destabiliza. Am experiență, știu cât de mult am evoluat. Cum spun englezii, am "piele groasă", nu voi permite să fiu afectat de un asemenea eșec", a mai spus Djokovic, pentru ca apoi să aibă un mesaj și pentru "specialiștii" care, în ultimii ani, au considerat că epoca celor trei mari titani e pe punctul să apună: "Eu, Nadal și mai ales Federer am fost considerați terminați de mai multe ori. Mulți au spus că trebuie să ne retragem. Și, iată, că veim de fiecare dată înapoi mai puternici și arătăm că suntem de departe cei mai buni din lume, indiferent de câtă presiune trebuie să suportăm".
Laver Cup
De ce și-a amânat Federer retragerea! Dezvăluirea făcută de tatăl lui Roger: "Atunci voia să anunțe!
ACUM 4 ORE
Laver Cup
Nadal nu a plâns pentru Roger Federer doar la Laver Cup! Confesiunea lui Rafa: "M-a emoționat enorm"
ACUM 8 ORE