Amendată de organizatorii de la Paris după ce nu a participat la conferința de presă de după victoria cu Țig, sportiva din Japonia a fost aspru criticată inclusiv de jucătorii și jucătoarele din circuit. Nadal a spus că o înțelege dar că nu poate boicota presa, sprijinul media fiind esențial pentru ceea ce înseamnă tenisul și vedetele din acest sport în ziua de azi.
Sora lui Naomi, Mari, a explicat că jucătoarea din Japonia a luat această decizie pentru că jurnaliștii au făcut-o să se îndoiască de calitățile sale pe zgură. Întrebările o afectează din punct de vedere mental pe Naomi, care merge la fiecare turneu pe zgură lipsită de încredere.
"Naomi mi-a povestit înainte de turneu că un membru al familiei a venit la ea și i-a spus că este slabă pe zgură. La fiecare conferință de presă i se spune că are un record negativ pe zgură! Când a pierdut în turul 1 la Roma, nu era ok din punct de vedere mental. Încrederea ei era complet distrusă și cred că opiniile oamenilor i-au intrat în cap, iar ea crede că este slabă pe zgură. Asta nu este adevărat, iar ea știe că, pentru a se descurca bine și pentru a avea o șansă la câștigarea Roland Garros, trebuie să creadă că o poate face. Acesta este primul pas pe care un atlet trebuie să-l facă, să creadă în el.
Tenis
Nadal, aproape de dezastru în Chile! Forțele de ordine, depășite total de asaltul unui grup de fani
ACUM 5 ORE
Soluția ei a fost să blocheze totul. Să nu discute cu nimeni care o va face să se îndoiască de ea. Își protejează mintea, de aceea i se spune sănătate mentală. Mulți dintre voi, când aud acest termen, se gândesc că trebuie să fii depresie sau să ai vreo boală pentru a putea folosi acest termen, sănătate mentală.
Nu știu ce va face în viitor având în vedere organizatorii turneului ripostează și amenință că o vor exclude, dar eu sprijin acțiunile surorii mele pentru că face tot ce e mai bine pentru ea. Jucătorii de tenis nu sunt plătiți pentru a merge la conferințele de presă. Sunt plătiți pentru a câștiga.
Dacă și alții vor să facă la fel, iar ea va crea un precedent pentru ca și alții, pe viitor, să o poată face? Când am pierdut singurul meci din circuitul WTA la care a trebuit să merg la conferința de presă, am văzut titluri care spuneau că am plâns. Este jenant pentru jucători. Unii pot îndura, dar alții sunt chinuiți de asta", a scris Mari Osaka, pe Twitter.
Fără îndoială cea mai bună jucătoare pe hard (are 4 Grand Slamuri la 23 de ani, două la Australian Open, două la US Open), Osaka nu a trecut niciodată de turul 3 la Roland Garros. Ea a câștigat alte 7 turnee, niciunul pe suprafața roșie.
În turul doi la Roland Garros, în direct pe Eurosport, Ana Bogdan ( (28 ani, 102 WTA), care a eliminat-o italianca Elisabetta Cocciaretto cu 6-1, 6-3, va juca cu Naomi Osaka.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
IERI LA 14:34
Australian Open
Nadal e hotărât să-și apere titlul la Australian Open în 2023: "Tratamentul funcționează perfect!"
25/11/2022 LA 12:17