Articol scris de Bianca Dumitru
Fostul mare tenismen român a comentat ce șanse are Rafael Nadal de a cuceri un nou titlu la Paris. Țiriac este de părere că ibericul, campionul en-titre de la Roland Garros, are prima opțiune să se impună și la ediția din acest an.
Mai mult decât atât, miliardarul român și-a adus aminte de ce anticipa în 2002, când Rafa abia pătrunsese în circuitul ATP și făcea deja senzație. Țiriac a crezut atunci că "Matadorul" are un joc prea fizic și nu va rezista mult la cel mai înalt nivel. După două decenii, însă, ibericul este cel mai titrat jucător din istorie, iar patronul turneului de la Madrid s-a declarat impresionat de modul în care s-a dezvoltat spaniolul.
Wimbledon
S-a întors "mașinăria" Nole? Djokovic e în optimi la Wimbledon, după o victorie clară cu Kecmanovic
ACUM 6 ORE
"Djokovic e cel mai profesionist, dar după Nadal. Pentru mine, Nadal e jucătorul care a rămas cu picioarele pe pământ și este om, în primul rând, pe urmă un mare campion.
Depinde câtă benzină cheltuiește Nadal în prima săptămână și depinde dacă îl mai ține corpul. Nadal este un miracol. Atunci când avea 16 ani sau 17 ani, în 2002, am spus că acest copil, cu energia care o consumă pe teren, o să ajungă într-o situație în care corpul lui nu va mai putea ține. Consumă cel puțin de două ori energia lui Federer.
Dar uite că a ajuns la vârsta asta, fiind de un profesionalism de neconceput. Să vedem dacă-l mai ține și capul, trebuie să mai și vrea la 35 de ani. Dacă 20 de ani n-ai făcut nimic decât orele acelea de tenis, fără vacanțe, fără nimic... Un jucător de tenis nu are vacanță", a declarat Ion Țiriac, pentru Gazeta Sporturilor.

Roland Garros | Nadal poate scrie istorie la Paris în 2021

Dacă va câștiga trofeul la Roland Garros, Nadal va ajunge la 21 de titluri de Grand Slam, dintre care 14 doar în competiția de la Paris, depășindu-l astfel pe Roger Federer (tot 20 de Grand Slamuri în carieră).
Pentru prima dată în istoria turneelor de Mare Șlem, la Roland Garros 2021, Rafael Nadal se va afla pe aceeași parte a tabloului cu Novak Djokovic și Roger Federer. Aceștia doi din urmă ar putea să se întâlnească în sferturile competiției, iar învingătorul l-ar putea înfrunta pe Nadal în semifinale.
În primul meci de la Paris, ibericul va juca marți, de la ora 12:00, împotriva lui Alexei Popyrin, într-un meci transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Este bun sau nu coaching-ul în ATP? Novak Djokovic a dat verdictul: "Spre asta înclin mai mult!"
ACUM 9 ORE
Wimbledon
Rafael Nadal a vorbit la Wimbledon despre retragere: "Acum câteva săptămâni eram aproape..."
ACUM 13 ORE