După trei finale de Grand Slam pierdute, două la Roland Garros şi una la Australian Open, fostul număr unu mondial a reuşit în sfârşit să îşi treacă în palmares primul trofeu major, la Paris, în 2018. Victoria a fost ca o descătuşare pentru Simo, care ulterior a câştigat şi Wimbledon 2019, după o prestaţie care va rămâne pentru totdeauna în istoria tenisului. Acum, Halep e într-o formă de zile mari, câştigând trei turnee la rând, printre care şi competiţia de la Roma, astfel că nu poate fi privită altfel decât marea favorită la Roland Garros 2020.
Într-o discuţie avută cu experţii Eurosport Wilander, Becker şi Henin, Simona a fost întrebată despre ceea ce a simţit în urmă cu doi ani, după ce câştiga finala de la Paris, în faţa lui Sloane Stephens. "Ai cucerit muntele Everest, cum te-ai simţit după primul Grand Slam?", a fost întrebarea lansată de "Boom-Boom Becker".
"I-am auzit pe mulţi spunând că, după ce au câştigat primul turneu de Grand Slam au intrat în depresie. Pentru că îşi imaginaseră că va fi ceva uriaş, dar până la urmă e o performanţă normală. Eu nu am intrat în depresie, m-am comportat normal, am rămas aceeaşi. Ba mai mult, m-am gândit la următorii paşi pe care trebuie să îi fac. Mulţi oameni au venit la mine şi mi-au zis: "Trebuie să te relaxezi acum, ai câştigat primul Grand Slam, acum vor urma şi altele, pentru că ai scăpat de presiune". Dar mi-am dat seama că nu e tocmai corect. Fiecare meci are presiune, nu scapi de ea, ci trebuie să o îmbrăţişezi, să te obişnuieşti cu ea. Acest lucru l-am învăţat de la Darren, să privesc imaginea de ansamblu. După ce am câştigat Roland Garros, nu m-am schimbat ca personalitate şi nici ca persoană. Dar am simţit mai multă încredere, asta da. Am jucat mai relaxată, şi acest lucru e adevărat, dar nu fără presiune. Presiunea e încă acolo", a explicat Halep
Australian Open
Clasări mai bune pentru românce după Australian Open 2022! Pe cât ar putea ajunge Simona Halep
ACUM O ORĂ

Simona Halep şi carisma ei impresionantă

În trecut considerată o sportivă care nu ştie să îşi vândă foarte bine imaginea, Halep a devenit în ultimii doi ani una dintre favoritele presei. Extrem de spontană şi carismatică, marea noastră campioană ştie mereu cum să strecoare o glumă în conversaţie, lucru care i-a atras o popularitate enormă.
De 7 ani printre cele mai bune 10 jucătoare din lume, Simona e în acest moment o adevărată campioană şi în afara terenului, prin discursurile pline de substanţă avute.
Nici în discuţia avută cu specialiştii Eurosport - Henin, Becker şi Wilander - Halep nu s-a mărginit doar la a răspunde sec întrebărilor, ci a găsit momentul perfect pentru a destinde atmosfera şi a-i face pe cei trei mari foşti campioni să se amuze. "După această discuţie, simt că am câştigat al treilea Grand Slam", a spus Halep, spre amuzamentul general.
Turneul de la Roland Garros se desfăşoară între 27 septembrie şi 11 octombrie şi va fi în direct pe Eurosport. Simona Halep e principala favorită şi, având în vedere forma sa, cu greu poate fi oprită de cineva din drumul spre al treilea turneu de Grand Slam al carierei.
Australian Open
Predicția americanilor despre duelul Simona Halep - Alize Cornet: "Ea va fi probabil agresorul!"
ACUM 4 ORE
Tenis
Ora de start la meciul Simona Halep – Alize Cornet, în optimile de finală la Australian Open 2022
ACUM 6 ORE