Roland Garros 2020 a fost o ediție plină de surprize, cu foarte multe eliminări neașteptare, dar și cu victorii ale unor jucătoare care nu erau văzute de experții sportului alb în fazele avansate ale turneului. Este și cazul Igăi Swiatek, care fusese învinsă la ediția din 2019 de Simona Halep cu un neverosimil 6-1, 6-0, dar și cazul Sofiei Kenin. Americanca fusese eliminată de la turneul organizat la Roma de Victoria Azarenka, scor 0-6, 0-6, în turul al doilea.
Acum, iată că cele două sunt finaliste pe zgura de la Paris, la ultimul turneu de Grand Slam al acestui sezon competițional. Mats Wilander, expertul Eurosport, a vorbit despre Iga Swiatek, pe care a comparat-o cu marele campion sârb, Novak Djokovic. Mats este de părere că tânăra sportivă din Polonia va domina tenisul feminin în următorii ani, trecerea de generații prinzând noi dimensiuni, odată cu eliminarea Simonei Halep în optimi la Paris.

Mats Wilander crede că Iga Swiatek va fi în WTA ce este Novak Djokovic în ATP

Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
"Iga are o varietate incredibilă în joc, nu are un voleu foarte bun în special pe rever, dar aceste lucruri nici nu mai contează, are o sete incredibilă să se afirme. Cred că are o mulțime de timp la dispoziție să lucreze pe aspectele tehnice ale jocului ei. Cel mai dificil lucru este să continue să lucreze pe partea tactică – ea oricum pare că se adaptează tactic în mod natural, îi place foarte mult să fie pe linia de fund a terenului, să joace de acolo. Ea are tot, trebuie doar să crească din punct de vedere tehnic, mai ales pe voleul de rever. În rest se mișcă bine, e puternică, lovește cu multă forță, are spin în lovituri. Poate că pe terenurile rapide adversarele ei pot varia și îi pot crea probleme mai mari, dar cred că acesta este singurul dezavantaj al ei. Cred că va deveni în curând o campioană de Grand Slam, până la finalul carierei va avea mai mult, asta cred.
Cred cu tărie că Iga poate fi acea jucătoare. Nu am văzut până acum o jucătoare care din punct de vedere tehnic are toate loviturile calibrate. Nu am văzut o jucătoare tânără ca ea care să fie completă când vine vorba de construcția punctelor, vine în față când e nevoie, ia mingea devreme. Principala slăbiciune pe care o au jucătoarele de tenis este serviciul secund, iar ea are puterea de a pedepsi acest lucru pe oricare suprafață. Jocul ei mă duce cu gândul la Novak Djokovic, care este tot acolo, joacă aproape de linia de fund. Dacă nu lovești mingea bine de acolo, atunci va lua mingea devreme și te va sancționa imediat. E foarte natural, nici măcar nu riscă așa cum crede toată lumea, pentru că lovește cu foarte mult spin. Pur și simplu nu are nicio slăbiciune, nici măcar una nu i-am putut găsi", a spus Mats Wilander în studioul Eurosport din Londra.
https://i.eurosport.com/2020/10/08/2910021.jpg
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30
Tenis
Iga Swiatek a surprins pe toată lumea în 2022. Dezvăluirea antrenorului polonezei: "Nu mă așteptam!"
30/11/2022 LA 12:40