Barbora Krejcikova s-a impus clar în duelul cu Svitolina, urmând a o întâlni în optimile de la Roland Garros pe Sloane Stephen. Totuşi, istoria partidei putea fi alta, dacă la 4-3 în primul set ucraineanca ar fi reuşit breakul.
Svitolina a beneficiat de nu mai puţin de 4 mingi de break atunci, dar cehoaica le-a anulat pe toate. Însă nici ea nu a avut o misiune uşoară în a-şi adjudeca gameul: scorul în game a fost egal de nu mai puţin de 15 ori. Gameul a durat 21 de minute, fiind un record pentru 2021 pentru tabloul feminin.
În cele din urmă, sportiva din Cehia a dus scorul la 5-3, iar Elina a acuzat şocul, cedând pe propriul serviciu imediat şi pierzând astfel manşa întâi.
Tenis
Simona Halep, despre completarea echipei pentru 2022: "Cu el n-aș fi ajuns la accidentări grave!"
ACUM 16 ORE

Svitolina, specialistă la recorduri de durată

Sportiva din Ucraina a jucat, de-a lungul timpului, mai multe partide care au rămas în carnetele de statistici ale specialiştilor.
În 2019, duelul lui Svitolina cu Halep, de la Wimbledon a avut două schimburi care au intrat în top cele mai lungi schimburi ale sezonului, în tenisul mondial.
În 2016, la Dubai, Svitolina a avut un game de peste 15 minute cu Jana Cepelova.
Recordul all-time pentru un game datează de pe 26 mai 1975. Atunci, la Surrey Championships, turneu dispărut între timp, Keith Glass şi Anthony Fawcett au avut nevoie de nu mai puţin de 37 de egalităţi, înainte să îşi încheie unul dintre gameuri.
"Din păcate, nimeni nu a cronometrat în acele vremuri cât a durat efectiv gameul nostru, dar ştiu că s-a ţinut socoteala şi au fost 37 de egalităţi. Ţin minte că nu am mai putut să mă mişc după ce am servit atât. Am pierdut uşor după, am cedat următoarele seturio cu 6-3, 6-2", şi-a amintit peste ani Keith Glass, pentru The Guardian.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Topul câștigurilor din tenis în 2021! Cât a încasat Simona Halep în cel mai slab sezon din 2012
23/11/2021 LA 12:23
Tenis
Revenire de senzație în echipa Simonei Halep! Anunțul româncei înainte de noul sezon competițional
22/11/2021 LA 16:45