Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Nadal a ajuns pe lună!". Concluzia ATP, după o prestaţie "extraterestră" din partea lui Rafa

Cristian Mihală

Actualizat 12/10/2020 la 14:17 GMT+3

Rafael Nadal a obţinut al 100-lea succes la Roland Garros, în finala cu Djokovic, reuşind să îşi treacă în palmares al 13-lea titlu la Roland Garros şi al 20-lea trofeu de Grand Slam al carierei (record all-time egalat). Siteul ATP compară performanţa "Matadorului" cu aselenizarea.

Rafa Nadal şi al 13-lea trofeu cucerit la Roland Garros

Credit imagine: Eurosport

"Nadal a ajuns pe lună" e concluzia atpworldtour.com, după ce Rafa a câştigat pentru a 13-a oară trofeul de la Roland Garros, pentru a 4-a oară în carieră fără a pierde vreun set. "A reuşit ceva de neimaginat, e unul dintre cele mai mari recorduri din istoria sportului, nu doar a tenisului", mai scriu jurnaliştii sursei citate despre seria incredibilă avută de iberic în capitala Franţei.
Un 2020 cum nu a mai fost altul, în care totul a fost dominat de haos şi lucruri anormale, se încheie în cel mai firesc mod posibil: cu Nadal câştigând pe zgura atât de familiară, de la Paris.

Totul părea împotriva lui Nadal, la Roland Garros 2020

Şi, totuşi, nimic nu anunţa un succes atât de categoric al spaniolului, mulţi fiind de părere, la startul competiţiei, că Nole va întrerupe încă o dată dominaţia marelui său rival. Ibericul avea, într-adevăr, la ediţia din acest an, mai multe lucruri de înfruntat decât în întreaga carieră. Mingile, vremea rece, care face ca top spinul său pe forehand să nu mai fie la fel de eficient, vântul, lipsa de pregătire (a jucat doar la Roma, unde a pierdut clar la Schwartzman, înainte de Roland Garros) păreau toate împotriva nativului din Manacor.
În plus, setea de revanşă a lui Djokovic, care a fost descalificat de la Roland Garros, şi forma acestuia (neînvins pe teren de vreun adversar în 2020) păreau alte ingrediente care să facă misiunea lui Rafa mai dificilă. Nu în ultimul rând, în ziua finalei a plouat, iar organizatorii au decis ca ultimul act să se desfăşoare cu acoperişul tras. "O lovitură în moralul lui Nadal", s-au grăbit să spună mulţi, ştiut fiind faptul că jocul devine mai rapid în astfel de condiţii, lucru care i se potriveşte de minune lui Nole.
Nimic nu a contat. Rafa a reuşit, la 34 de ani, una dintre cele mai bune partide din întreaga carieră, luându-şi revanşa pentru partidele nenumărate pierdute în faţa rivalului său, pe hard. Nadal a dictat fiecare punct, a fost mai agresiv ca niciodată şi nu i-a permis în niciun moment sârbului să revină în meci (excepţie, poate, finalul setului trei).
"Să fim serioşi, prieteni, nimic din toate aceste lucruri ce păreau împotriva lui Rafa nu contează. Vorbim de Nadal şi de Roland Garros. E un "crimonal în serie" pe zgura de la Paris, indiferent de perioada anului, adversar sau condiţii. Cel mai înfricoşător lucru nu e că i-a dat lui Djokovic primul bagel din carieră într-un turneu de Grand Slam, ci că, la 34 de ani, a arătat la fel de proaspăt ca la 19. Acel puşti plin de energie care găsea forehanduri incredibile şi crea coşmaruri pentru o generaţie întreagă de jucători a revenit", mai scriu jurnaliştii sursei citate, care concluzionează: "Forma lui e atât de sublimă încât nu poţi să te gândeşti unde se va opri. Când a cucerit titlul cu numărul 10 la Roland Garros, nimeni nu credea că va ajunge la 13. Acum, 15 titluri sau chiar mai mult la Paris par la îndemână, atâta vreme cât numele lui apare pe tablou la Roland Garros, va fi principalul favorit".
Rafa Nadal şi trofeul de la Roland Garros, cea mai celebră "pereche" din istoria sportului.
Deşi are 34 de ani, Nadal cu siguranţă că îşi va îmbunătăţi CV-ul deja fantastic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo