Una dintre cele mai mari rivalităţi din istoria sportului s-a transformat într-una dintre cele mai frumoase prietenii. Pe teren, Nadal şi Federer au oferit întâlniri care nu vor fi uitate vreodată, iar lupta dintre cei doi (şi Djokovic) pentru cele mai multe turnee de Grand Slam câştigate în carieră e una palpitantă.
Chiar şi aşa, concurenţa e doar în teren, în viaţa privată Nadal şi Federer având o relaţie excelentă. Cei doi nu doar că se respectă enorm, dar au ajuns să fie prieteni extrem de apropiaţi.
Prezent la Roland Garros, acolo unde are şansa să egaleze recordul de 20 de Mari Şlemuri deţinut de Federer, Rafa l-a elogiat pe elveţian. Cei doi s-au apropiat şi mai mult în ultimele luni, iar "Matadorul" abia aşteaptă ca "expresul din Basel" să ne uimească din nou, din teren, cu loviturile sale fantastice.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35

Nadal: "Fiecare turneu în care Federer nu e prezent e un motiv de tristeţe"

Accidentat, Roger a anunţat în iunie că va rata tot sezonul 2020, dar de curând a dezvăluit că va fi prezent la Australian Open, primul Grand Slam din 2021. Nadal abia aşteaptă să îl vadă pe bătrânul Federer la lucru, fiecare moment petrecut de acesta pe teren fiind o frântură de istorie.
"Am vorbit mult cu Roger în ultimele luni. Am discutat despre ce se întâmplă în circuit, despre cum a afectat pandemia tenisul, dar am avut oportunitatea să vorbim pe îndelete şi despre vieţile noastre. Ştiu că se simte mai bine şi sunt extrem de fericit că a anunţat că va fi prezent la Australian Open. Speram să revină în circuit cât mai repede posibil. Să nu ne păcălim: nu îl vom mai avea pe Federer în circuit încă 10 ani de acum înainte, aşa că fiecare turneu care trece şi la care nu e prezent reprezintă un motiv de tristeţe. E unul dintre cei mai mari sportivi din istorie şi să nu ne putem bucura de prezenţa lui în arenă e extrem de trist", a spus Rafa Nadal, citat de tennisworldusa.org.
Fără set pierdut la Roland Garros, Nadal, care s-a impus de 12 ori la Frecnh Open, va avea azi o misiune extrem de dificilă, în faţa talentatului Jannik Sinner (Eurosport 1, aproximativ ora 19:00). În condiţiile în care va trece de italian, în semifinale Rafa va da peste învingătorul din duelul Thiem - Schwartzman.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44