Naomi Osaka, a doua jucătoare a lumii, a făcut un anunţ neașteptat înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, spunând că refuză orice dialog cu jurnaliştii la Paris. Sportiva din Japonia și-a motivat alegerea afirmând că prezența tenismenilor la conferinţele de presă alterează starea psihică a jucătorilor.
Cei mai mulți dintre sportivi au criticat-o pe niponă pentru decizia sa, Bencic sau Barty fiind printre cele care au afirmat că nu e normal ca Naomi să ia o astfel de hotărâre.

Nadal i-a explicat lui Osaka de ce greșește cu demersul său

Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM 13 ORE
"Cred că e parte din meseria noastră să răspundem la întrebări", a spus și Swiatek, învingătoarea de la Roland Garros 2020. Acum a venit rândul ca Nadal să ia poziție. Extrem de elegant, ca întotdeauna, Rafa, de 13 ori învingător la Paris, i-a explicat extrem de articulat lui Osaka de ce decizia sa e una cât se poate de anormală.
"Evident, îi respect alegerea lui Naomi. O respect ca atlet și ca persoană. Dar noi, sportivii, trebuie să fim gata să acceptăm orice întrebare pusă de presă și să dăm răspunsuri. Fără presă, fără informația dată de la fața locului de ziariștii care se deplasează, nu ajungem la publicul larg. Și, cu siguranță, nu am fi sportivii care suntem azi. Nu am avea popularitatea de care ne bucurăm, media contribuie esențial la acest lucru", a explicat Nadal, citat de tennisworldusa.org.
Naomi Osaka a fost amendată cu 15.000 de dolari de organizatorii de la Roland Garros, după ce sportiva din Japonia a refuzat să participe la conferinţa de presă de după meciul cu Patricia Ţig, din primul tur al turneului de la Paris.
Dacă va continua să refuze dialogul cu presa, a doua jucătoare a lumii riscă să fie descalificată de la Openul Franţei şi să fie suspendată de la următoarele turnee majore din acest an. În turul 2 la Roland Garros, Osaka o va întâlni pe Ana Bogdan.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
IERI LA 16:27
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
IERI LA 13:39