Ieri, din respect pentru turneul de la Roland Garros şi pentru fanii francezi, Rafa a refuzat să vorbească despre faptul că i-a egalat recordul all-time lui Federer.
"Azi nu mă gândesc că am egalat recordul lui Roger. E o victorie la Roland Garros, iar Roland Garros înseamnă totul pentru mine. Să fiu aici mă inspiră, am o poveste de dragoste cu acest oraş, cu acest teren", a spus Nadal.
În schimb, luni, subiectul a revenit pe buzele jurnaliştilor, iar marele campion spaniol nu l-a mai evitat. Ibericul i-a trimis un mesaj superb bunului prieten Federer, spunând că e mândru să îi fie egal. Totodată, Rafa a ţinut să precizeze că aceste recorduri contează până la un anumit punct, el fiind mult mai interesat pe îmbunătăţirea propriului joc şi pe câştigarea fiecărui mare turneu în parte decât pe bornele atinse.
Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 6 ORE
"Bineînțeles, nu am să mă prefac și să spun că nu mi-ar plăcea să-mi termin cariera drept jucătorul care are cele mai multe titluri de Grand Slam în palmares. Dar nu-mi pot petrece restul vieții nefericit pentru că vecinul meu are o casă mai mare decât a mea, o barcă mai mare decât a mea sau un telefon mai bun decât al meu. Trebuie să-mi duc propria viață, să am propria mea călătorie. Desigur, respect recordurile, iubesc istoria și iubesc tenisul. Este o mare onoare pentru mine să împart acest record cu Roger", a explicat Nadal azi, la şedinţa foto de după câştigarea Roland Garros.

Federer, mesaj superb pentru Nadal, după cucerirea Roland Garros 2020

Nadal şi Federer sunt protagoniştii uneia dintre cele mai frumoase rivalităţi din istoria sportului. Dacă în arenă s-au comportat mereu precum doi gladiatori, în afara acesteia cei doi mereu s-au gratulat, comportându-se ca doi imenşi campioni.
Mai mult, în ultimul deceniu relaţia lor a devenit extrem de strânsă: rivali pe teren, prieteni în afara arenei. Chiar la Roland Garros, în a doua săptămână, Rafa a dezvăluit că pandemia i-a apropiat enorm, cei doi sunându-se frecvent şi peterecând multe ore depănând amintiri şi vorbind despre tenis, despre viaţă şi despre familiile lor.
În consecinţă, mesajul superb trimis aseară de Federer a venit să confirme că, mai presus de a fi doi campioni uriaşi, cei doi sunt două caractere fantastice.
"Am avut mereu un mare respect pentru prietenul meu Rafa, atât ca persoană cât și ca sportiv. El a fost cel mai mare rival al meu pe parcursul anilor și cred că ne-am provocat unul pe altul să fim mai buni. Drept urmare, este o mare onoare pentru mine să îl felicit pentru cel de-al 20-lea Grand Slam câștigat.
Este cu adevărat uimitor că a câștigat Roland Garros de 13 ori (incredibil), printre cele mai mari realizări din istoria sportului. Vreau să felicit și echipa lui, pentru că nimeni nu poate face asta singur. Sper că numărul 20 este doar încă un pas în călătoria noastră. Bravo, Rafa. Meriți acest succes!", a scris Roger Federer pe contul său de Twitter.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
07/12/2022 LA 17:19
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33