Roland Garros va începe peste ceva mai mult de o săptămână, iar prima mare controversă a apărut. Organizatorii au anunțat cine intră în posesia wildcardurilor. Au fost alese 7 jucătoare tinere din franța și australianca Astra Sharma. Această hotărâre a dezamăgit-o total pe Manchoise Alice Robbe, care se aștepta ca și ea să primească o șansă. Deși e abia pe 728 în lume (și cel mai slab clasată sportivă admisă e pozițoantă pe 493 - Elsa Jacquemot), Alice s-a lansat într-o serie de acuze dure.

Argumentele lui Alice Robbe împotriva Federației și a organizatorilor Roland Garros 2021

Odată cu criza Covid-19, doar jucătoarele care sunt membri ai echipei Franței de Fed Cup au fost autorizați să călătorească în afara Europei. Ca atare, Alice Robbe a trebuit să renunțe la multe turnee, în special în Africa de Nord, unde putea aduna ușor multe puncte. Federația Franceză de Tenis promisese să sancționeze jucătorii care nu respectă instrucțiunile, dar nu exista un cadru legal pentru ca acest lucru să se întâmple. Totuși, Federația dispunea de o măsură punitivă: să nu acorde wild carduri pentru turneele organizate în Franța. "Când am văzut toate fetele de la nivelul meu că au sfidat interdicția, mi-am spus că am o șansă. În cele din urmă, le-au dat wildcarduri celor care au călătorit de cele mai multe ori în afara Europei! Este de neînțeles, frustrant și cu adevărat dezgustător. Voi lua ceva timp să accept această decizie", a dezvăluit Robbe pentru actu.fr.
Roland-Garros
Nadal l-a egalat pe Federer, câștigând al 20-lea titlu major după finala cu Djokovic de la Paris
02/06/2022 LA 09:36
Am pierdut trei luni, așteptând să fiu primită la Roland Garros. Am căzut în clasament, în timp ce alții au luat puncte cu ușurință în turnee mai puțin dure. Acum, îmi voi pune mai puține întrebări. De luni, merg în Tunisia să particip la un turneu. M-am înscris, pentru orice eventualitate, pentru că am simțit lovitura venind | Manchoise Alice Robbe
Wildcardurile acordate la Roland Garros 2021
  • BABEL Océane (FRA)
  • BUREL Clara (FRA)
  • DODIN Océane (FRA)
  • JACQUEMOT Elsa (FRA)
  • PAQUET Chloé (FRA)
  • PARRY Diane (FRA)
  • SHARMA Astra (AUS)
  • TAN Harmony (FRA)
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland-Garros
Simona Halep, șansă uriașă la Roland Garros, după retragerea lui Barty din tenis
23/03/2022 LA 08:48
Roland-Garros
Djokovic se va vaccina, de frica lui Nadal. Anunțul făcut de omul care i-a scris autobiografia
02/02/2022 LA 06:46