Kiki Bertens, a opta jucătoare a lumii și a cincea favorită de la Roland Garros, s-a calificat în turul al treilea de la Paris, la capătul unui meci nebun disputat contra Sarei Errani (150 WTA), scor 7-6 (5), 3-6, 9-7. În setul al treilea, Bertens a acuzat serioase probleme fizice, însă a continuat să joace și a salvat o minge de meci la 6-5 pentru Errani. În final, olandeza s-a impus cu 9-7 în setul al treilea și s-a calificat în faza următoare, după un meci de 3 ore și 10 minute de joc.
După încheierea partidei, Bertens a acuzat dureri insuportabile, spunând că nu poate nici măcar să mai stea în picioare din cauza problemelor fizice. Văzându-i starea, medicii au adus un scaun cu rotile pentru a o transporta pe jucătoarea din Olanda la vestiare.
La conferinţa de presă, Errani a explicat atitudinea sa - a imitat-o pe Bertens, convinsă că aceasta se preface şi chiar a admonestat-o - şi a susţinut că sportiva batavă nu a avut nici pe departe problemele medicale invocate. Mai mult, italianca susţine că la vestiar, după doar câteva minute, Kiki a renunţat la a mai fi "actriţă".
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
26/01/2022 LA 08:20
"Nu ştiu cum să o spun în engleză, mi s-a părut că râde de mine. A jucat excelent, dar nu mi-a plăcut deloc situaţia. Eşti accidentată, apoi alergi aşa cum nu ai făcut-o vreodată. Nu îmi plac lucrurile astea, îmi pare rău. A ieşit de pe teren în scaun cu rotile, apoi am văzut-o în vestiar, arăta perfect, nu avea nimic", a spus Errani, la conferinţa de presă.

Reacţia lui Bertens, după ce Errani a spus că la vestiar Kiki nu avea nimic

Kiki Bertens susţine că adevărul e cu totul altul şi că nici măcar nu s-a întâlnit cu Errani la vestiar. Dimpotrivă, timp de 45 de minute, fizioterapeuţii au apelat la toate metodele cunoscute de ei pentru a reuşi să o pună "pe picioare" pe sportiva din "Ţara Lalelelor".
"După ce s-a terminat meciul, starea mea s-a tot înrăutăţit. Am stat 45 de minute cu fizioterapeuţii. Iar de crampe am scăpat după 30 de minute în care ei au lucrat cu mine. Era bine dacă Sara ar fi fost cu mine acolo, în vestiar, pentru a vedea cum mă simt şi ce se întâmplă. Acum, mă simt mult mai bine. M-am odihnit, am mâncat, m-am hidratat", a explicat Bertens.
Referitor la imaginile teribile, în care a fost scoasă de pe teren în scaun cu rotile, Bertens susţine că nu a avut variantă. Medicii i-au spus clar că trebuie să apeleze la această opţiune, starea ei fiind extrem de precară.
"În acel moment, nici nu puteam să merg. Iar fizioterapeuţii m-au sfătuit să nu încerc să forţez. Imediat după finalul partidei am început să am crampe din nou, în piciorul stâng. Mi-au spus să mă aşez şi că o să fiu scoasă de pe teren în scaunul cu rotile. Nici nu aveam prea multe opţiuni, aşa că a trebuit să accept", a mai punctat sportiva olandeză.
Kiki Bertens revine astăzi pe teren, pentru a se lupta cu Siniakova pentru un loc în optimile turneului de la Roland Garros.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.
https://i.eurosport.com/2020/10/02/2899892.jpg
Tenis
România va avea 4 reprezentante pe tabloul principal la WINNERS OPEN WTA 250, de la Cluj-Napoca
24/06/2021 LA 17:57
Tenis
Calificări Australian Open: la cine au ajuns biletele pentru Melbourne. 5 nume de urmărit
13/01/2021 LA 16:18