Kiki Bertens, a opta jucătoare a lumii și a cincea favorită de la Roland Garros, s-a calificat în turul al treilea de la Paris, la capătul unui meci nebun disputat contra Sarei Errani (150 WTA), scor 7-6 (5), 3-6, 9-7. În setul al treilea, Bertens a acuzat serioase probleme fizice, însă a continuat să joace și a salvat o minge de meci la 6-5 pentru Errani. În final, olandeza s-a impus cu 9-7 în setul al treilea și s-a calificat în faza următoare, după un meci de 3 ore și 10 minute de joc.
După încheierea partidei, Bertens a acuzat dureri insuportabile, spunând că nu poate nici măcar să mai stea în picioare din cauza problemelor fizice. Văzându-i starea, medicii au adus un scaun cu rotile pentru a o transporta pe jucătoarea din Olanda la vestiare.

Errani nu a crezut vreo clipă în crampele avute de Bertens

Tenis
România va avea 4 reprezentante pe tabloul principal la WINNERS OPEN WTA 250, de la Cluj-Napoca
24/06/2021 LA 17:57
Sara Errani a plecat de pe teren la final înjurând în limba italiană, însă adversara olandezei a avut mai multe derapaje în timpul partidei. De mai multe ori în meci, Errani a servit din mână văzând problemele pe care adversara ei le are. De altfel, cireașa de pe tort a fost momentul în care Errani a imitat-o pe Kiki Bertens, batjocorind accidentarea adversarei ei
La conferinţa de presă, Errani a explicat atitudinea sa şi a susţinut că Bertens nu a avut nici pe departe problemele medicale invocate. Mai mult, italianca susţine că la vestiar, după doar câteva minute, Kiki a renunţat la a mai fi "actriţă".
"Nu ştiu cum să o spun în engleză, mi s-a părut că râde de mine. A jucat excelent, dar nu mi-a plăcut deloc situaţia. Eşti accidentată, apoi alergi aşa cum nu ai făcut-o vreodată. Nu îmi plac lucrurile astea, îmi pare rău. A ieşit de pe teren în scaun cu rotile, apoi am văzut-o în vestiar, arăta perfect, nu avea nimic", a spus Errani, la conferinţa de presă.
Errani a fost extrem de afectată de comportamentul lui Bertens. Când un jucător se accidentează şi pare că nu poate evolua la potenţial maxim, adversarul are reale probleme de concentrare. Indiferent cât de mult eşti focusat, e aproape imposibil ca ce se întâmplă peste fileu să nu te afecteze. Această pierdere a concentrării e dublată de frustrare şi nervi, când vezi că oponentul se poate de fapt deplasa ulterior ca la început, crede Sara.
"Vi s-a părut că a fost afectată vreun moment? Aţi văzut cum alerga? Nu poţi alerga aşa dacă ai probleme. Bravo ei pentru victorie, dar cred că putea să ajungă la acelaşi rezultat şi fără să facă ce a făcut. Sunt foarte supărată, atitudinea ei m-a afectat şi m-a făcut să fiu extrem de nervoasă pe teren", a mai spus Errani.
În turul următor, Kiki Bertens o va înfrunta pe Katerina Siniakova, jucătoare din Cehia aflată pe locul 62 WTA.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.
Tenis
Calificări Australian Open: la cine au ajuns biletele pentru Melbourne. 5 nume de urmărit
13/01/2021 LA 16:18
Tenis
LIVE BLOG Roland Garros, ziua a 9-a: Djokovic - Carreno Busta, "sfert" cu încărcătură + meci amânat
05/10/2020 LA 10:02