După Ilie Năstase a urmat Virginia Ruzici, care a câștigat Cupa Suzanne Lenglen în 1978. La exact 40 de ani distanță, Simona Halep a câștigat și ea marele trofeu după o finală de neuitat disputată în compania americancei Sloane Stephens. Cei trei mari campioni nu au fost singurii care ne-au făcut mândri la Paris. De pildă, Florin Mergea, care a ajuns până în semifinalele probei de dublu la ediția din 2014, ne-a vorbit despre fenomenul Roland Garros.
La a doua ediție a Roland Garros Stories am stat de vorbă cu Florin Mergea despre ediția din 2020 de la Paris, acolo unde Simona Halep este principal favorită: "Simona e obișnuită cu presiunea. Și dacă ești locul 1 și dacă ești locul 5, presiunea există, mereu ai așteptări, mereu țara de unde provii are așteptări de la tine, te gândești la sta și vrei un rezultat bun. Simona are maturitatea necesară să treacă peste aceste lucruri și nu va depinde decât de ea. Nu știu dacă poate cineva s-o bată pe zgură dacă ea se află la parametri normali și cu motivația acolo sus", ne-a mărturisit Florin.

#RGStories, a doua ediție, cu Florin Mergea

Roland Garros
Simona Halep - Qinwen Zheng, în turul doi la Roland Garros, live pe Eurosport 1, în jurul orei 16:00
ACUM 16 ORE
Florin Mergea a vorbit și despre șansele lui Rafael Nadal de a cuceri al 13-lea titlu la Roland Garros, dar și despre cum a depășit Djokovic momentul US Open 2020. Florin este de părere că incidentul de la Flushing Meadows îl va ambiționa pe Nole și mai tare să se impună la turneul de casă al rivalului Nadal și spune că decizia descalificării a fost corectă, însă compară situația sârbului cu alte astfel de cazuri și crede că Nole a fost tratat diferit.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.

Roland Garros Stories #2: Florin Mergea

Roland-Garros
EXCLUSIV | Bianca Andreescu, mesaj special pentru Simona Halep! Ce le-a transmis fanilor din România
ACUM 17 ORE
Roland-Garros
Mats Wilander a analizat colaborarea Halep-Mouratoglou! La ce capitol crede că va progresa românca
ACUM 18 ORE