După Ilie Năstase a urmat Virginia Ruzici, care a câștigat Cupa Suzanne Lenglen în 1978. La exact 40 de ani distanță, Simona Halep a câștigat și ea marele trofeu după o finală de neuitat disputată în compania americancei Sloane Stephens. Cei trei mari campioni au scris istorie pentru România și ne-au făcut mândri. Azi avem onoarea de a povesti alături de Luminița Paul câteva dintre aspectele magice de la Roland Garros.
La a cincea ediție a Roland Garros Stories avem așadar onoarea de a o avea prezentă pecomentatoarea Eurosport și jurnalista cu o vastă experiență, Luminița Paul, pe care am întrebat-o, așa cum am procedat cu toți invitații, ce este atât de special la zgura de la Paris: "M-am gândit și eu la asta, de la început de când am trecut în revistă rezultatele istorice ale românilor la Roland Garros și cred că secretul stă chiar acolo, în zgură, în faptul că au crescut pe această suprafață, că este suprafața pe care o regăsim în România în aproape toate cluburile de tenis. Acum cred că au mai apărut și cluburi pe hard, dar cred că tot zgura este cea care guvernează începuturile în tenis ale românilor.
Cred că adaptarea lor acolo a venit firesc pentru toți cei care au ajuns să concureze pe suprafața roșie de la Paris. Cred că mai e vorba și despre Paris, această alăturare sentimentală, dulce, pe care o avem noi cu Parisul, București – micul Paris și așa mai departe", ne-a mărturisit Luminița Paul.
Roland-Garros
Sorana Cîrstea, cea mai bună poziţie din ultimii 8 ani în clasamentul WTA. Cum arată TOP 10
14/06/2021 LA 12:06

#RGSTORIES, A cincea EDIȚIE, CU Luminița Paul

Luminița Paul ne-a povestit în intervenția din cadrul Roland Garros Stories despre Ilie Năstase, despre modul în care este el privit la Paris, acolo unde s-a impus în 1973 după o finală cu Nikola Pilic. În plus, comentatoarea Eurosport ne-a vorbit de asemenea despre dominația lui Rafa Nadal pe zgura pariziană, șansele lui la ediția din acest an, dar și despre revenirea lui Novak Djokovic. Sârbul, chiar dacă a suferit din pricina descalificării de la US Open, pare că a dat totul uitării și este pregătit să câștige al doilea lui titlu la Paris, după cel din 2016.
În mod evident, subiectul Simona Halep nu putea trece neabordat. Luminița Paul ne-a povestit despre amintirea pe care o va avea mereu în suflet, aceea de a fi fost prezentă la Paris la ediția din 2018, atunci când a comentat finala campioanei noastre. Simona a fost într-un bun sfârșit descătușată de presiune și a cucerit în 2018 primul ei titlu de Grand Slam al carierei.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.

Roland Garros Stories #5: Luminița Paul

Roland-Garros
"GOAT-ul" în tenis, chestiune de gust. Titlul de cel mai titrat jucător, o problemă de timp
14/06/2021 LA 10:23
Roland-Garros
Tulburător: Tsitsipas a aflat că bunica sa a murit, cu cinci minute înainte de finala cu Djokovic
14/06/2021 LA 06:55