Aryna Sabalenka a devenit, ieri, ultima mare jucătoare care părăsește Roland Garros. Sportiva din Belarus ne-a obișnuit în ultimii ani cu inconstanța sa, dar se părea că 2021 e anul în care își dă examenul de maturitare. Aryna a reușit prestații solide, impresionând în special pe zgură, astfel că a ajuns pe locul 4 în clasamentul WTA și cap de serie numărul 3 la Paris, în absența Simonei Halep.
Ieri, am asistat la o prestație a vechii Sabalenka: după ce a cedat primul set cu Pavlyuchenkova, scor 4-6, sportiva din Belarus a revenit convingător, loviturile câștigătoare lăsând-o fără speranțe pe rusoaică: 6-2. Doar că Aryna are fluctuații enorme nu doar de la un meci la altul, ci și pe parcursul aceleiași întâlniri. Ca atare, Pavlyuchenkova i-a administrat un bagel în decisiv, capul de serie numărul 3 fiind trimisă acasă încă din turul 3.
În prealabil, de la Roland Garros 2021, fuseseră eliminate și cele care au avut statutul de cap de serie 1 și 2. Liderul mondial, Ashleigh Barty, a abandonat, din cauza problemelor medicale, în timp ce Naomi Osaka a spus pas, ca urmare a conflictului pe care îl avea cu organizatorii, din cauza neparticipării la conferințele de presă.
Australian Open
Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open 2022
ACUM 16 ORE

Roland Garros 2021, fără primii 3 capi de serie înainte de optimi pentru a doua oară în istorie

S-a ajuns astfel la o situație care are un singur precedent în istoria turneului: în optimi niciunul din primii trei capi de serie de pe tabloul feminin nu va fi prezent.
Singura dată când am asistat la o situație similară s-a întâmplat în 2014. Atunci, Serena Williams, Na Li și Agnieszka Radwanska au părăsit competiția înainte de optimi. Serena a fost învinsă de Muguruza, în turul 2, sportiva din China se înclina în runda inaugurală în fața Kristinei Mladenovic, în timp ce poloneza "Aga" era surprinzător eliminată în turul 3 de Tomljanovic.
Finala la acea ediție a fost jucată de Halep și Sharapova, capi de serie 4, respectiv 7, rusoaica impunându-se după o dispută dramatică. Acum, Iga Swiatek, cea care a câștigat turneul în 2020 fără a pierde vreun set pare imposibil de oprit, dar surprizele apar la tot pasul în competiția feminină.
De notat faptul că absența primilor 3 capi de serie de pe tabloul feminin încă dinainte de optimi nu reprezintă doar al doilea astfel de caz la Roland Garros, ci se extinde în privința tuturor turneelor de Grand Slam.
Programul zilei a 7-a la Roland Garros
https://i.eurosport.com/2021/06/05/3146545.jpg
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Danielle Collins, despre finala cu Ash Barty, la Australian Open 2022: "Va fi un meci spectaculos!"
ACUM 18 ORE
Australian Open
Ashleigh Barty, prima jucătoare din Australia ajunsă în finală la Melbourne în 42 de ani. "E ireal"
ACUM 20 ORE