Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Favoriții Roland Garros | Moment neașteptat: pentru a doua oară în istoria tenisului se întâmplă așa ceva

Cristian Mihală

Actualizat 05/06/2021 la 11:52 GMT+3

Roland Garros 2021 a rămas fără vreunul din primii trei capi de serie pe tabloul feminin, după doar trei runde. E pentru a doua oară în istoria competiției când se întâmplă așa ceva, precedentul fiind reprezentat de turneul din 2014.

Ashleigh Barty, Naomi Osaka og Aryna Sabalenka.

Credit imagine: Getty Images

Aryna Sabalenka a devenit, ieri, ultima mare jucătoare care părăsește Roland Garros. Sportiva din Belarus ne-a obișnuit în ultimii ani cu inconstanța sa, dar se părea că 2021 e anul în care își dă examenul de maturitare. Aryna a reușit prestații solide, impresionând în special pe zgură, astfel că a ajuns pe locul 4 în clasamentul WTA și cap de serie numărul 3 la Paris, în absența Simonei Halep.
Ieri, am asistat la o prestație a vechii Sabalenka: după ce a cedat primul set cu Pavlyuchenkova, scor 4-6, sportiva din Belarus a revenit convingător, loviturile câștigătoare lăsând-o fără speranțe pe rusoaică: 6-2. Doar că Aryna are fluctuații enorme nu doar de la un meci la altul, ci și pe parcursul aceleiași întâlniri. Ca atare, Pavlyuchenkova i-a administrat un bagel în decisiv, capul de serie numărul 3 fiind trimisă acasă încă din turul 3.
În prealabil, de la Roland Garros 2021, fuseseră eliminate și cele care au avut statutul de cap de serie 1 și 2. Liderul mondial, Ashleigh Barty, a abandonat, din cauza problemelor medicale, în timp ce Naomi Osaka a spus pas, ca urmare a conflictului pe care îl avea cu organizatorii, din cauza neparticipării la conferințele de presă.

Roland Garros 2021, fără primii 3 capi de serie înainte de optimi pentru a doua oară în istorie

S-a ajuns astfel la o situație care are un singur precedent în istoria turneului: în optimi niciunul din primii trei capi de serie de pe tabloul feminin nu va fi prezent.
Singura dată când am asistat la o situație similară s-a întâmplat în 2014. Atunci, Serena Williams, Na Li și Agnieszka Radwanska au părăsit competiția înainte de optimi. Serena a fost învinsă de Muguruza, în turul 2, sportiva din China se înclina în runda inaugurală în fața Kristinei Mladenovic, în timp ce poloneza "Aga" era surprinzător eliminată în turul 3 de Tomljanovic.
Finala la acea ediție a fost jucată de Halep și Sharapova, capi de serie 4, respectiv 7, rusoaica impunându-se după o dispută dramatică. Acum, Iga Swiatek, cea care a câștigat turneul în 2020 fără a pierde vreun set pare imposibil de oprit, dar surprizele apar la tot pasul în competiția feminină.
De notat faptul că absența primilor 3 capi de serie de pe tabloul feminin încă dinainte de optimi nu reprezintă doar al doilea astfel de caz la Roland Garros, ci se extinde în privința tuturor turneelor de Grand Slam.
Programul zilei a 7-a la Roland Garros
Program
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo