Roland Garros 2021 se apropie cu pași repezi, iar pentru noi, românii, toate speranțele se leagă de Simona Halep, care visează la al treilea său succes într-un turneu de Grand Slam. Totuși, Iga Swiatek, cea care a învins-o pe constănțeancă fără drept de apel pe Philippe Chatrier, anul trecut, pare capabilă să domine și în această primăvară, chiar dacă evoluțiile sale nu mai sunt la fel de convingătoare. Cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă Sofia Kenin, care a pierdut anul trecut finala cu poloneza, după ce a reușit să obțină doar 5 gameuri (4-6, 1-6).
"Are un forehand excelent, cu mult topspin. Poate că nu arată cât multă rotație pune în minge, pentru că pare că execută forehandul natural, însă vă spun că mingea sare enorm pentru adversară. Și pe backhand e solidă, mai ales reverul în lung de linie e foarte bun", a spus Kenin pentru eurosport.co.uk.

Halep și Wilander, impresionați după Roland Garros de Swiatek

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
Simona Halep și-a luat revanșa în fața lui Swiatek la Australian Open, însă nu a uitat nicio clipă cât de bine a putut să joace poloneza în optimi. În trecut, numărul trei mondial a vorbit la superlativ de Iga, iar părerea sportivei noastre a fost împărtășită și de expertul Mats Wilander.
"E foarte agresivă, lovește foarte puternic, are foarte multă putere în toate loviturile", spunea Halep în toamnă, pentru ca Wilander să anunțe, la acel moment, o hegemonie a polonezei: "Iga poate domina pe orice suprafață, nu doar pe zgură. Are un serviciu excelent, returnează de multe ori incredibil. E o jucătoare care nu poate fi comparată cu nimeni, nu am văzut în viața mea pe cineva care să fie atât de complet la o vârstă atât de fragedă. Își construiește punctele perfect, are timing excelent la lovituri, caută mereu să lovească devreme, astfel încât să nu le dea timp opozantelor".
Iga Swiatek a câștigat de o manieră impresionantă Roland Garros 2020, fără a pierde set. Performanța a fost cu atât mai impresionantă cu cât, până la acel moment, ea nu învinsese vreodată o jucătoare din top 10 WTA.
Poloneza s-a impus la French Open anul trecut câștigând în 70% din cazurile când adversarele au servit. Un procentaj aproape incredibil, întâlnit doar la Serena Williams, în clipele de glorie.
Roland Garros 2021 va fi transmis în direct de Eurosport în perioada 30 mai - 13 iunie. Toate meciurile de la Paris pot fi urmărite - fără pauze de publicitate - pe Eurosport Player.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02