Deși aproape sigur își va încheia cariera cu al treilea cel mai bun palmares, în urma lui Nadal și Djokovic, Federer continuă să fie văzut de mulți specialiști cel mai mare jucător care a existat vreodată în tenis. Cu o eleganță în joc și o naturalețe incredibilă în lovituri, elvețianul va rămâne pentru totdeauna în istorie. Rugată să își exprime opțiunea în legătură cu această dezbatere, Serena nu a stat pe gânduri și l-a ales pe Roger, explicându-și opțiunea.
"Cred că două cuvinte răspund fără alte explicații la întrebare: Roger Federer. E o simbioză perfectă de măreție și clasă, e omul care a schimbat cel mai mult tenisul. Vezi tot mai mulți tineri care încearcă să joace ca el, să se miște ca el, să execute loviturile ca el. Omul e un geniu", a spus Serena Williams, conform eurosport.co.uk.

Federer, cifre mai slabe decât Nadal și Djokovic

Tenis
Djokovic, numit cetățean de onoare al unui oraș din Muntenegru! Cum a fost întâmpinat liderul ATP
ACUM 10 ORE
Dacă în privința titlurilor de Mare Șlem Federer a fost egalat de Nadal și aproape sigur va fi depășit atât de spaniol, cât și de Djokovic, în privința turneelor Masters elvețianul a pierdut deja lupta de la distanță cu rivalii săi. Cu succesul de la Roma, Rafa a ajuns la 36 de turnee Masters, egalându-l pe Nole, în timp ce Swiss Maestro are "doar" 28 de astfel de competiții în CV.
Totuși, Federer compensează la Turneul Campionilor, acolo unde s-a impus de 6 ori (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011). Jucându-se în sală, jocurile sunt foarte rapide, astfel că Nadal nu a câștigat niciodată prestigiosul turneu la care sunt prezenți, la final de an, cei mai buni 8 jucători.
Serena Williams joacă în această săptămână la Emilia-Romagna Open, în Parma, în speranța că va fi într-o formă optimă pentru Roland Garros. Totuși, specialiștii sunt de părere că pe zgura pariziană campioana din SUA nu are nicio șansă în fața unor jucătoare ca Ash Barty, Iga Swiatek sau Aryna Sabalenka. Marele obiectiv al sportivei de peste ocean e Wimbledon, probabil ultima sa șansă reală de a o egala pe Margaret Court în topul celor mai multe turnee de Mare Șlem cucerite (24).
Federer e într-o situație similară, în sensul în care turneul de la All England Club e probabil ultima lui opțiune pentru a trece de pragul de 20 de Grand Slamuri câștigate. "FedEx" e cel mai titrat sportiv din istoria Wimbledon, cu 8 titluri adunate (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017).
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
BBC: Discrepanțele găsite în testele Covid ale lui Nole. Familia Djokovic refuză să comenteze
ACUM 13 ORE
Tenis
Ce au făcut organizatorii de la Australian Open, după criza lui Medvedev. Dezvăluirea lui Cahill
ACUM 15 ORE