Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serena Williams nu are dubii cine e cel mai bun jucător din istorie: "Vă răspund în două cuvinte"

Cristian Mihală

Publicat 18/05/2021 la 12:04 GMT+3

Serena Williams și-a spus punctul de vedere asupra celei mai mari dispute din tenisul mondial: care dintre cei trei mari titani care domină tenisul de un deceniu și jumătate - Federer, Nadal și Djokovic - poate fi catalogat "cel mai mare". Sportiva din SUA merge pe mâna lui Swiss Maestro.

Serena Williams - Internazionali d'Italia 2021

Credit imagine: Getty Images

Deși aproape sigur își va încheia cariera cu al treilea cel mai bun palmares, în urma lui Nadal și Djokovic, Federer continuă să fie văzut de mulți specialiști cel mai mare jucător care a existat vreodată în tenis. Cu o eleganță în joc și o naturalețe incredibilă în lovituri, elvețianul va rămâne pentru totdeauna în istorie. Rugată să își exprime opțiunea în legătură cu această dezbatere, Serena nu a stat pe gânduri și l-a ales pe Roger, explicându-și opțiunea.
"Cred că două cuvinte răspund fără alte explicații la întrebare: Roger Federer. E o simbioză perfectă de măreție și clasă, e omul care a schimbat cel mai mult tenisul. Vezi tot mai mulți tineri care încearcă să joace ca el, să se miște ca el, să execute loviturile ca el. Omul e un geniu", a spus Serena Williams, conform eurosport.co.uk.

Federer, cifre mai slabe decât Nadal și Djokovic

Dacă în privința titlurilor de Mare Șlem Federer a fost egalat de Nadal și aproape sigur va fi depășit atât de spaniol, cât și de Djokovic, în privința turneelor Masters elvețianul a pierdut deja lupta de la distanță cu rivalii săi. Cu succesul de la Roma, Rafa a ajuns la 36 de turnee Masters, egalându-l pe Nole, în timp ce Swiss Maestro are "doar" 28 de astfel de competiții în CV.
Totuși, Federer compensează la Turneul Campionilor, acolo unde s-a impus de 6 ori (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011). Jucându-se în sală, jocurile sunt foarte rapide, astfel că Nadal nu a câștigat niciodată prestigiosul turneu la care sunt prezenți, la final de an, cei mai buni 8 jucători.
Serena Williams joacă în această săptămână la Emilia-Romagna Open, în Parma, în speranța că va fi într-o formă optimă pentru Roland Garros. Totuși, specialiștii sunt de părere că pe zgura pariziană campioana din SUA nu are nicio șansă în fața unor jucătoare ca Ash Barty, Iga Swiatek sau Aryna Sabalenka. Marele obiectiv al sportivei de peste ocean e Wimbledon, probabil ultima sa șansă reală de a o egala pe Margaret Court în topul celor mai multe turnee de Mare Șlem cucerite (24).
Federer e într-o situație similară, în sensul în care turneul de la All England Club e probabil ultima lui opțiune pentru a trece de pragul de 20 de Grand Slamuri câștigate. "FedEx" e cel mai titrat sportiv din istoria Wimbledon, cu 8 titluri adunate (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017).
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo