Simona Halep a avut parte ieri de o adversară incredibilă la Roland Garros, Iga Swiatek: o sportivă tânără, cu lovituri în forță și o agresivitate extremă. Mai întâi a fost Jelena Ostapenko, apoi Amanda Anisimova, acum - Iga Swiatek. Învinsă în 45 de minute anul trecut de Simona, în aceeași fază a competiției, Swiatek a jucat la totul sau nimic. Și i-a ieșit totul. 30 de lovituri câștigătoare, zero emoții pe serviciu, românca nereușind să ajungă măcar o dată la minge de break. Scor final: 6-1, 6-2, o oră și 8 minute de joc.
În urma acestui rezultat, seria incredibilă a Simonei Halep se oprește la 17 victorii consecutive în circuitul WTA. Campioana noastră a câștigat la Roland Garros în 2018 și a mai disputat finale în 2014 (învinsă de Sharapova) și 2017 (depășită de Jelena Ostapenko). Ieri, după eliminarea din competiție, Simona Halep a spus la conferința de presă că Roland Garros 2020 a fost ultimul ei turneu din acest sezon competițional.

Simona Halep, întrebată direct de participarea la Australian Open

Roland Garros
Wilander & Henman, impresionați de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros! Ce au remarcat
ACUM 18 ORE
Jurnaliștii au insistat totuși și au întrebat-o pe Simona Halep despre următorul turneu de Grand Slam programat în tenisul mondial, Australian Open, programat în perioada 18 – 31 ianuarie 2021. Simo a precizat că este prea devreme pentru a vorbi despre următorul sezon, dar a pus și o condiție pentru a face deplasarea la Melbourne. Mai exact, organizatorii australieni se gândesc să instituie o periodă de carantină de 14 zile pentru sportivii care vor să participe la turneu.
"Am auzit ieri că în Australia vor fi 14 zile de carantină, dar că va fi o bulă. Deci nu va trebui să stai închis 14 zile într-o camera, fiindcă nu ai cum să joci tenis dacă timp de 14 zile nu te antrenezi deloc. Dar dacă este ca aici, ca la Roland Garros, o bulă, atunci da, sunt deschisă să merg și voi merge în acest caz. Depinde (n.r. dacă va merge acolo mai devreme), depinde ce turnee decid să joc înainte, dacă voi juca vreunul la început de an. Vom vedea, deocamdată nu am nicio idee despre asta, este prea devreme, vreau să mă bucur de odihnă mai întâi", a spus Simona Halep la conferința de presă de la Paris.
Roland Garros
Halep, consolată de colegele din circuit după eliminarea de la Roland Garros! Mesajele primite
ACUM 21 ORE
Roland Garros
Halep, reacție de mare campioană, după eșecul de la Roland Garros! Mesajul postat în miez de noapte
IERI LA 06:20