Simona Halep a arătat o cu totul altă față în duelul cu Amanda Anisimova, comparativ cu anul trecut, asigurându-și în doar 54 de minute prezența în optimile ultimului turneu de Grand Slam al anului. Campioana din 2018 a dominat, calm și cu multă inteligență, anihilând complet jocul adversarei, ajunsă în poziția de a declanșa atacuri fără sorți de izbândă, necontrolat. În urma rezultatului din turul trei, Simona își prelungește seria victoriilor la 17 și egalează scorul meciurilor directe cu Anisimova: 1-1.
Calificarea în optimi este recompensată la Roland Garros cu 189.000 de euro și 240 de puncte în clasamentul WTA de simplu. În această fază a competiției (la fel ca la ediția din 2019), Simona va da peste poloneza Iga Swiatek (58 WTA). Halep conduce cu 1-0, tocmai datorită victoriei de pe zgura pariziană (6-1, 6-0). Simona Halep are un titlu la Paris (2018) și a mai disputat și alte două finale: 2014 (învinsă de Maria Sharapova) și 2017 (învinsă de Jelena Ostapenko).

Simona Halep și replica genial oferită jurnaliștilor de la Paris

Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 7 ORE
Simona a fost în formă și la conferința de presă, acolo unde le-a răspuns pe Zoom jurnaliștilor prezenți. Campioana noastră a oferit o replica genială, care a ajuns în doar câteva minute o postare virală pe rețelele de socializare. Mai mult, organizatorii turneului parizian i-au dat dreptate Simonei și i-au spus că și dorința lor este aceeași.
Întrebare: Acum ai trăit experiența de a juca la acest turneu de Grand Slam și toamna, dar și în mai-iunie. Ce perioadă preferi?
Simona Halep: Amândouă! (zâmbește). Ar fi extraordinar dacă am avea un turneu în luna mai și unul în septembrie!
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.
https://i.eurosport.com/2020/10/02/2900623.jpg
Australian Open
Când joacă Sorana Cîrstea (vs Kucova) și Irina Begu (vs Mertens) în turul 2 la Australian Open 2022
ACUM 14 ORE
Tenis
Ora de start la meciul Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, în al doilea tur la Australian Open 2022
ACUM 14 ORE