Începând cu 2020, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului are în sfârșit o arenă acoperită. Montarea acoperișului retractabil de pe Philippe Chatrier a fost finalizată în februarie, iar organizatorii sunt încântați că problemele legate de vreme nu vor mai exista, sau măcar vor fi controlate.
Lucrările la noul Chatrier au fost ample și au înghițit o sumă record, în prezent stadionul arătând cu totul diferit față de vechea arenă.
Simona Halep a fost prima jucătoare din istorie care se impune pe un Philippe Chatrier cu acoperișul tras, după ce a învins-o ieri pe Sorribes Tormo, scor 6-4, 6-0. Campioana noastră a vorbit la superlativ despre arena din capitala Franței.
Australian Open
Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open 2022
IERI LA 13:53
"A fost o onoare să fiu prima care joc cu acoperișul tras. A fost bine, pentru că partida nu mi-a fost amânată de ploaie, am putut intra conform programului. Nu am simțit vântul, așa cum s-ar fi întâmplat dacă evoluam afară. A fost o experiență frumoasă și o adevărată plăcere să fiu prima care joc pe noua arenă, cu acoperișul tras. Totul arată superb. E poate chiar mai frumoasă decât înainte, dacă e posibil. Pentru că vechiul stadion era favoritul meu. Dar acum arată cu adevărat fantastic, totul e luminos, ador culorile, tot", a mai spus Simo, pentru ca apoi, întrebată ce e diferit la noua arenă, să spună: "Lumina e diferită și sunetul diferă, normal. Există un curent, de la intrări, dar nu se compară cu vântul".
Simona Halep o va întâlni în turul doi de la Roland Garros pe Irina Begu, într-o partidă care va avea loc miercuri și va fi transmisă în direct de Eurosport.

NOUL PHILIPPE CHATRIER, ATRACȚIA PRINCIPALĂ DE LA ROLAND GARROS

Cu o capacitate de 15.000 de locuri, arena centrală de la Paris rămăsese ultima din seria celor patru de Grand Slam care nu dispunea de un acoperiș (Centralul londonez de la Wimbledon, Arthur Ashe și Rod Laver Arena dispun de acoperiș de câștiva ani). Australian Open este cel mai dotat turneu din acest punct de vedere, dispunând de trei arene acoperite, în timp ce Wimbledon și US Open de câte două. Mai mult, din 2021, Open-ul francez va dispune și de nocturnă. De multe ori, la Paris s-a întâmplat ca partidele să fie amânate din cauza întunericului și a vremii nefavorabile. În contextul în care anul acesta Roland Garros se ține în septembrie-octombrie, din cauza pandemiei de coronavirus, vremea și-a făcut deja de cap în primele două zile. Totuși, transmisiile de la TV nu se întrerup, fanii putând urmări partidele favoriților de pe Philippe Chatrier.
Numele arenei centrale de la Openul francez vine de la fostul jucător de tenis Philippe Chatrier (2 februarie 1926 - 22 iunie 2000). Acesta a fost președintele Federației Franceze de Tenis timp de 20 de ani și președintele Federației Internaționale de Tenis timp de 14 ani. Arena a fost refăcută în 2018, în vederea optimizării vizibilității și pentru a putea fi acoperită în vreme de ploaie, cu un acoperiș retractabil, precum și nocturnă (proiectul acesta din urmă va fi finalizat în 2021). Costurile construcției s-au ridicat până în prezent la 150 milioane de euro.
Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
27/01/2022 LA 07:36
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
26/01/2022 LA 18:22