Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Situație fără precedent pentru Simona Halep înainte de Roland Garros. Ce susțin experții

Cristian Mihală

Actualizat 25/09/2020 la 08:03 GMT+3

Simona Halep Roland Garros 2020 | Jurnaliștii de la tennis.com au contactat 8 dintre cei mai cunoscuți experți din lume pentru a da predicții în legătură cu învingătorii de la Roland Garros 2020. 7 dintre aceștia o indică pe româncă drept câștigătoare la Paris.

Simona Halep, pregătită de Roland Garros 2020

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep se află în fața unei situații fără precedent în cariera sa, fiind văzută de aproape toți sportiva care va deveni campioană la Roland Garros 2020. Dacă la masculin lucrurile sunt mult mai echilibrate, mai ales după ce tabloul îl avantajează enorm pe Djokovic, la feminin lucrurile stau cu totul altfel. Cu toate că românca - la fel ca și Nadal - beneficiază de o jumătate foarte complicată, aproape nimeni nu poate paria împotriva ei. La acest lucru contribuie fără îndoială faptul că Simo a refuzat să evolueze la US Open, concentrându-se exclusiv pe perfecționarea jocului pe zgură. Neînvinsă de 14 meciuri, sportiva din Constanța s-a impus la ultimele două turnee la care a participat - Praga și Roma -, ambele pe suprafața ei favorită.
Chiar și așa, judecând după faptul că turneele mari la fete au fost presărate în istoria recentă cu destule surprize, uimește faptul că 7 din cei 8 experți o indică pe Simona Halep drept câștigătoare la Roland Garros.

Predicții Roland Garros: Simona Halep la puterea a 7-a

Joel Drucker - Simona Halep
  • Cu două titluri de Grand Slam în palmares, Simona Halep a lăsat de mult în spate demonii care o scoteau în trecut de pe traiectoria normală. Halep a stat doar în Europa și s-a antrenat, cu un singur gând: să fie în formă maximă la Roland Garros.
Matt Fitzgerald - Garbine Muguruza
  • La New York lucrurile nu s-au mișcat în direcția dorită, dar a avut o săptămână excelentă la Roma, unde a trecut de Stephens, Gauff, Konta și Azarenka. A fost învinsă de Halep, dar e pregătită să câștige din nou un titlu de Grand Slam.
Steve Flink - Simona Halep
  • A câștigat în 2018 și e principala favorită să repete succesul de atunci.
Cale Hammond - Simona Halep
  • Cu Barty, Andreescu și Osaka pe tușă, acesta e turneul Simonei Halep.
Ed McGrogan - Simona Halep
  • E cea mai mare favorită la un turneu de Grand Slam de la vremurile de glorie ale Serenei Williams? Bazându-ne pe forma și rezultatele din acest an, putem spune cu siguranță că "da". Are probleme pe propriul serviciu în momentele în care în față îi stă o jucătoare puternică, posesoare a unui retur în forță, dar pentru mine nu există altă alternativă: e jucătoarea cu cele mai mari șanse.
Nina Pantic - Simona Halep
  • După ce a câștigat la Roma, Simona Halep e pe cai mari. Fostă învingătoare la Roland Garros, românca are două mari avantaje: e odihnită, neparticipând la US Open și s-a pregătit exclusiv pe zgură pentru o lungă perioadă.
Jordan Sanford - Simona Halep
  • Numărul doi mondial nu a pierdut vreo partidă de la reluarea sezonului și ambele titluri cucerite de atunci au venit pe zgură. E mai mult decât confortabilă cu această suprafață, ceea ce reprezintă un avantaj imens în raport cu celelalte nume mari din tenis.
Steve Tignor - Simona Halep
  • Ca și Nadal, Halep e pe jumătatea mai grea, dar a câștigat aici, tocmai a câștigat la Roma, e în formă. Singura jucătoare clasată mai sus decât ea în ierarhia mondială - Ash Barty - e absentă.

Predicții Roland Garros: bătălie între Nadal și Djokovic

Dacă la feminin Halep e văzută drept marea favorită, pe tabloul masculin lucrurile stau total diferit. Istoria ni-l indică pe Rafa Nadal drept jucătorul cel mai îndreptățit să spere că va cuceri titlul, dar foamea de revanșă și forma sunt de partea lui Djokovic. Interesant e că Thiem, învingător la US Open și dublu finalist la Roland Garros, nu e creditat de niciunul dintre experți cu șanse să se impună la Paris. Austriacul va trebui să treacă în semifinale și finală de Nadal și Djokovic, lucru care într-adevăr pare imposibil.
Joel Drucker - Rafael Nadal
  • Nu contează că a pierdut încă din sferturi la singurul turneu pe zgură jucat în 2020. Nu contează nici faptul că se joacă toamna, iar condițiile meteo vor minimiza efectele top-spinului lui. Ceea ce contează e că vorbim de Nadal.
Matt Fitzgerald - Novak Djokovic
  • 2020 e anul lui. Novak vine la Paris fără a fi pierdut vreun meci pe teren tot anul.
Steve Flink - Novak Djokovic
  • Încărcat cu energie după victoria de la Roma, sârbul are încrederea de care are nevoie. Faptul că Thiem este pe jumătatea lui Nadal îl ajută mult.
Cale Hammond - Rafael Nadal
  • Statistic vorbind, să pariezi că Nadal se impune la Roland Garros e cel mai sigur pariu care a existat vreodată în sport. Are un record de 93-2 și are 12 finale câștigate din 12. Să nu îl alegi pe Rafa pare o greșeală.
Ed McGrogan - Novak Djokovic
  • Nu trebuie să îi învingă și pe Thiem și pe Nadal în drumul spre trofeu, iar acest lucru e un mare avantaj. A făcut tranziția perfect de la hard la zgură și e motivat la maximum să câștige. Sfertul lui e unul extrem de ușor.
Nina Pantic - Rafael Nadal
  • Înfrângerea cu Schwartzman la Roma a fost surprinzătoare, dar numărul doi mondial are suficient timp să își așeze jocul în rundele de început de la Roland Garros. Având în vedere că a jucat foarte puțin, problemele medicale nu ar trebui să fie un handicap, va fi proaspăt și fit.
Jordaan Sanford - Novak Djokovic
  • Numărul unu mondial a pus trecutul în trecut la Roma (n.r. decalificarea de la US Open). Tabloul îl ajută mult, până în semifinale nu pare a avea vreun meci de foc. În consecință, va ajunge extrem de proaspăt în fazele finale de la Roland Garros.
Steve Tignor - Rafael Nadal
  • Rafa trebuie să treacă de jucători precum Fognini, Zverev, Thiem și Djokovic pentru a triumfa din nou la Paris, dar cine ar putea să spună că nu e favoritul numărul unu la Roland Garros?
Roland Garros Show
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo