La 22 de ani, Tsitsipas reprezintă viitorul tenisului, fiind cel mai puternic și complet jucător NextGen. Sportivul elen a făcut două prime seturi magice cu uimitorul Djokovic, dar în cele din urmă a trebuit să se recunoască învins: 7-6(6), 6-2, 2-6, 3-6, 4-6.
Stefanos a ascuns drama pe care a traversat-o, nedorind să discute despre ea nici la interviul post-meci și nici la conferință. Totuși, după ce lucrurile s-au așezat, Tsitsipas a dezvăluit că a aflat de moartea bunicii sale înainte de a intra pe Philippe Chatrier, pentru ultimul act. Fapt care cu siguranță că l-a scos de pe traiectul normal, psihicul său fiind fără doar și poate zguduit de o asemenea veste tristă.
"Cu cinci minute înainte de a intra pe Philippe Chatrier pentru finală, am aflat că bunica mea a pierdut lupta. O femeie înțeleaptă, care a avut încredere în viață și a cărei bunătăți nu poate fi comparată cu nimic în această lume. Oameni ca ea te fac să visezi. Această finală îi este dedicată ei și numai ei. Îți mulțumesc că mi-ai crescut tatăl. Fără el, să joc finala la Roland Garros nu ar fi fost posibil", a scris Tsitsipas pe Instagram.
Tenis
"Nu mi-am imaginat asta niciodată!" Tsitsipas, despre problemele cu care s-a confruntat în 2021
IERI LA 08:00

Lecția de viață a lui Tsitsipas, după finala cu Djokovic

Extrem de matur pentru vârsta sa, Tsitsipas, care în viitor cu siguranță va fi numărul unu mondial și va reuși să câștige trofee de Grand Slam, a dat o lecție de viață impresionantă.
"Viața nu e despre a câștiga sau a pierde, ci despre a te bucura de fiecare moment oferit. Să ridici trofee și să celebrezi victoriile înseamnă mult, dar nu tot", a mai scris grecul.
Grație ultimului act de la Roland Garros, Tsitsipas a urcat pe locul 4 în clasamentul ATP și îi face un marcaj extrem de strâns lui Nadal, de care îl despart mai puțin de 700 de puncte. Pentru grec urmează Wimbledon, turneu unde nu a reușit să treacă încă de faza optimilor de finală.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea de sănătate a lui Rafael Nadal! Când vrea să revină pe teren
IERI LA 06:39
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16