Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Verdictul dat de Mats Wilander, după ce a privit-o pe Simona Halep, în primul meci la Roland Garros

Cristian Mihală

Actualizat 27/09/2020 la 16:56 GMT+3

Simona Halep s-a calificat în turul secund la Roland Garros, după ce a trecut cu 6-4, 6-0 de Sorribes Tormo. În ciuda unui început ezitant, Mats Wilander, expertul Eurosport, a fost impresionat de jocul campioanei noastre.

Wilander, impresionat de Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Halep a avut un start de meci ezitant, vremea rece și faptul că mingile sunt mult mai lente și punctele se închid mai ușor creându-i probleme.

Simona Halep Roland Garros: Campioana noastră a schimbat perfect tactica

La Roma, Halep a avut nevoie în medie de 5 lovituri pentru a închide punctele. Acum, media a crescut la 10 schimburi, înainte ca punctele să meargă în dreptul campioanei noastre.
Chiar și așa, marele Wilander a fost entuziasmat de modul în care Simona Halep a știut să schimbe registrul tactic. Asta înseamnă să fii un campion la Roland Garros: să modifici din mers lucrurile care nu funcționează, să te adaptezi și să găsești soluții de a învinge.
"Cred că asta înseamnă să câștigi Roland Garrosul, fiecare zi e complet diferită, condițiile sunt diferite, tu trebuie să te adaptezi și să îți arăți calitatea. Simona Halep are cu siguranță toate calitățile să facă ce e necesar pe teren", a fost concluzia marelui campion suedez.
picture

Schett și Mats Wilander au analizat prima partidă a Simonei Halep la Roland Garros 2020

Dialogul Schett - Wilander, despre Simona Halep

Schett: Halep a avut niște probleme azi, nu a avut forță foarte mare în lovituri și a avut probleme să închidă punctele. De ce s-a întâmplat asta, Mats?
Wilander: Cred că asta se întâmplă din cauza temperaturilor joase. Știa că va trebui să muncească mai mult pentru puncte. Cred că a fost un test foarte bun pentru ea și sunt convins în continuare că va fi foarte greu de bătut. S-a mișcat extrem de bine.
Schett: La 2-4 a revenit și s-a simțit foarte bine, a venit la fileu și a început să termine punctele mai repede. Mi-a plăcut că a schimbat partitura, a venit mai des la fileu, a găsit soluții.
Wilander: Cred că pe un teren mai lent trebuie să încerci asta. Jucătorul mai bun, agresorul, vine în general la fileu în astfel de condiții. Sunt diferențe mari față de a juca în mai și iunie, dar cei mai buni jucători vor găsi modalități de a închide punctele. Dacă nu vii la fileu, vei avea viață grea, nu poți închide punctele foarte repede.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo