Halep a avut un start de meci ezitant, vremea rece și faptul că mingile sunt mult mai lente și punctele se închid mai ușor creându-i probleme.

Simona Halep Roland Garros: Campioana noastră a schimbat perfect tactica

La Roma, Halep a avut nevoie în medie de 5 lovituri pentru a închide punctele. Acum, media a crescut la 10 schimburi, înainte ca punctele să meargă în dreptul campioanei noastre.
Tenis
Topul câștigurilor din tenis în 2021, eclipsat de Emma Răducanu! Ce loc surpriză ocupă Simona Halep
ACUM 4 ORE
Chiar și așa, marele Wilander a fost entuziasmat de modul în care Simona Halep a știut să schimbe registrul tactic. Asta înseamnă să fii un campion la Roland Garros: să modifici din mers lucrurile care nu funcționează, să te adaptezi și să găsești soluții de a învinge.
"Cred că asta înseamnă să câștigi Roland Garrosul, fiecare zi e complet diferită, condițiile sunt diferite, tu trebuie să te adaptezi și să îți arăți calitatea. Simona Halep are cu siguranță toate calitățile să facă ce e necesar pe teren", a fost concluzia marelui campion suedez.

Schett și Mats Wilander au analizat prima partidă a Simonei Halep la Roland Garros 2020

Dialogul Schett - Wilander, despre Simona Halep

Schett: Halep a avut niște probleme azi, nu a avut forță foarte mare în lovituri și a avut probleme să închidă punctele. De ce s-a întâmplat asta, Mats?
Wilander: Cred că asta se întâmplă din cauza temperaturilor joase. Știa că va trebui să muncească mai mult pentru puncte. Cred că a fost un test foarte bun pentru ea și sunt convins în continuare că va fi foarte greu de bătut. S-a mișcat extrem de bine.
Schett: La 2-4 a revenit și s-a simțit foarte bine, a venit la fileu și a început să termine punctele mai repede. Mi-a plăcut că a schimbat partitura, a venit mai des la fileu, a găsit soluții.
Wilander: Cred că pe un teren mai lent trebuie să încerci asta. Jucătorul mai bun, agresorul, vine în general la fileu în astfel de condiții. Sunt diferențe mari față de a juca în mai și iunie, dar cei mai buni jucători vor găsi modalități de a închide punctele. Dacă nu vii la fileu, vei avea viață grea, nu poți închide punctele foarte repede.
Tenis
Mesaj emoționant al lui Darren Cahill după despărțirea de Simona Halep! Ce a postat antrenorul
ACUM 21 ORE
Tenis
"M-a luat prin surprindere!" Ce a spus Ilie Năstase despre despărțirea dintre Simona Halep și Cahill
ACUM O ZI