Halep a avut un start de meci ezitant, vremea rece și faptul că mingile sunt mult mai lente și punctele se închid mai ușor creându-i probleme.

Simona Halep Roland Garros: Campioana noastră a schimbat perfect tactica

La Roma, Halep a avut nevoie în medie de 5 lovituri pentru a închide punctele. Acum, media a crescut la 10 schimburi, înainte ca punctele să meargă în dreptul campioanei noastre.
Tenis
Simona Halep a anunțat încetarea colaborării cu Virginia Ruzici! Mesajul tenismenei
ACUM 12 ORE
Chiar și așa, marele Wilander a fost entuziasmat de modul în care Simona Halep a știut să schimbe registrul tactic. Asta înseamnă să fii un campion la Roland Garros: să modifici din mers lucrurile care nu funcționează, să te adaptezi și să găsești soluții de a învinge.
"Cred că asta înseamnă să câștigi Roland Garrosul, fiecare zi e complet diferită, condițiile sunt diferite, tu trebuie să te adaptezi și să îți arăți calitatea. Simona Halep are cu siguranță toate calitățile să facă ce e necesar pe teren", a fost concluzia marelui campion suedez.

Schett și Mats Wilander au analizat prima partidă a Simonei Halep la Roland Garros 2020

Dialogul Schett - Wilander, despre Simona Halep

Schett: Halep a avut niște probleme azi, nu a avut forță foarte mare în lovituri și a avut probleme să închidă punctele. De ce s-a întâmplat asta, Mats?
Wilander: Cred că asta se întâmplă din cauza temperaturilor joase. Știa că va trebui să muncească mai mult pentru puncte. Cred că a fost un test foarte bun pentru ea și sunt convins în continuare că va fi foarte greu de bătut. S-a mișcat extrem de bine.
Schett: La 2-4 a revenit și s-a simțit foarte bine, a venit la fileu și a început să termine punctele mai repede. Mi-a plăcut că a schimbat partitura, a venit mai des la fileu, a găsit soluții.
Wilander: Cred că pe un teren mai lent trebuie să încerci asta. Jucătorul mai bun, agresorul, vine în general la fileu în astfel de condiții. Sunt diferențe mari față de a juca în mai și iunie, dar cei mai buni jucători vor găsi modalități de a închide punctele. Dacă nu vii la fileu, vei avea viață grea, nu poți închide punctele foarte repede.
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit cum se simte Simona Halep, după eliminarea de la Paris! Anunțul făcut
ACUM 14 ORE
Roland Garros
Wilander & Henman, impresionați de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros! Ce au remarcat
IERI LA 13:22