După trei finale de turnee majore pierdute, Simona Halep și-a îndeplinit visul la Roland Garros, în urmă cu doi ani. A cucerit primul ei titlu de Grand Slam după o finală de poveste cu Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1. Exact la 40 de ani distanță, imnul României a răsunat din nou pe arena Philippe Chatrier, acolo unde Virginia Ruzici a cucerit trofeul în 1978.
Pentru campioana noastră, a treia finală disputată pe zgura pariziană a fost cu noroc, după ce le-a pierdut pe primele două (în 2014 în fața Mariei Sharapova și în 2017 în fața Jelenei Ostapenko). De la prima încercare la Paris până la reușită au trecut patru ani și două zile, însă așteptarea a meritat.

O finală ca în basme, încheiată cu intonarea imnului României

Australian Open
Simona Halep a dezvăluit cine e sportiva sa preferată! Ce i s-a părut cel mai greu la AustralianOpen
ACUM 8 ORE
Emoțiile au fost uriașe în finala jucată cu Sloane Stephens. Americanca a condus în ultimul act cu 6-3, 2-0 și părea că niciuna dintre încercările sportivei noastre nu ar putea-o opri din a cuceri marele trofeu. Din acel moment însă, Sloane a mai câștigat doar trei game-uri. Simona a revenit fantastic, și-a învins demonii și a pus piciorul apăsat în teren.
https://i.eurosport.com/2020/03/18/2795880.jpg
În fața familiei, echipei ei și Nadiei Comăneci, Simona a și-a îndeplinit unul dintre cele mai mari visuri, acela de a cuceri un titlu de Grand Slam, chiar în orașul ei preferat și pe suprafața pe care a fost cea mai eficientă de-a lungul carierei. Pe de altă parte, Simona a oferit în 2018 la Paris o lecție de consecvență și încăpățânare constructivă.

Vis devenit realitate

Simona a pierdut trei finale de Grand Slam până să obţină primul titlu: două la Roland Garros (2014) și 2017) şi una la Australian Open (ianuarie 2018). Pe parcursul ediției din 2018, Simona a cedat trei seturi: unul în primul tur cu Alison Riske (6-2), unul în sferturile de finală cu Angelique Kerber (7-6(2)) şi unul în finala cu Sloane Stephens (6-3).
https://i.eurosport.com/2020/03/18/2795888.jpg
După Ilie Năstase (1973) şi Virginia Ruzici (1978), Simona Halep este al treilea sportiv român care câștigă titlul la Roland Garros. Simona este a şasea jucătoare care reuşeşte dubla juniori-seniori la Roland Garros, după Francoise Durr, Mima Jausovec, Hana Mandlikova, Jennifer Capriati şi Justine Henin. În 2008, Halep a învins-o pe Elena Bogdan (6-4, 6-7(3), 6-2), câștigând titlul în proba de simplu dedicată junioarelor.
La finalul finalei, Simona a primit trofeul de la Arantxa Sanchez Vicario, campioană la Roland Garros în 1989, 1994 și 1998. Cel mai emoționant moment s-a întâmplat atunci când pe arena Philippe Chatrier a răsunat imnul României. Simona, vizibil emoționată, a îmbrățisat trofeul, iar pe chip au apărut și lacrimile, pentru că în final, lupta asiduă este răsplătită.
https://i.eurosport.com/2020/03/18/2795882.jpg

Ce a spus Simona după finala din 2018

Aș vrea să înțeleagă că orice e posibil dacă muncești și crezi și nu cedezi în niciun moment se întâmplă. Să fii profesionit, să fii strict cu programul tău, să te dedici sportului pe care îl practici, dacă e vorba de sport, și să accepți cumva și emoțiile pentru că presiunea e mare și momentele sunt grele, dar dacă reușești să te educi prin chestiile astea reușești și lucruri mari. Asta am reușit eu astăzi și nu pot să spun decât că sunt super fericită. Cred că tot meciul a fost foarte greu și foarte important. Faptul că nu am cedat și am stat mental <acolo> pentru fiecare punct chiar dacă eram condusă este cel mai important lucru. Cu siguranță experiența m-a ajutat și momentele grele pe care le-am avut pierzând acele trei finale astăzi au fost pozitive pentru mine și mi-au dat liniște, mi-au dat încredere că nimic nu e terminat până la ultima minge. Am crezut în disperare, am crezut că sunt capabilă să fac acest lucru, să câștig meciul și s-a întâmplat. Chiar a fost un moment deosebit. Și anul trecut au fost foarte mulți români, dar din păcate pierzând meciul poate atmosfera nu a fost chiar atât de pozitivă ca astăzi. E deosebit să vină peste tot în lume să mă susțină. Făptul că n-au cedat chiar dacă am fost condusă astăzi a fost un moment frumos. Am curaj și am încredere să spun cu voce tare că orice se poate și dacă s-a putut astăzi înseamnă că se poate în continuare. Nu știu să spun sigur că se va întâmpla (n.r. să câștige și alte Grand Slam-uri), dar pentru asta o să continui să muncesc zi de zi să mai am astfel de momente și, de ce nu, să visez în continuare că se poate la mai mult.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 13 ORE
Australian Open
Mesajul impresionant al Simonei Halep, la plecarea din Australia
IERI LA 06:24