Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan, lăudată după prestația de la Roland Garros. Româncă a pierdut dramatic cu Paula Badosa

Ion Alexandru

Actualizat 05/06/2021 la 07:27 GMT+3

Ana Bogdan a condus cu 1-0 la seturi și a avut o minge de meci în turul trei de la Roland Garros, împotriva favoritei Paula Badosa. Deși nu era înaintea turneului parizian în afara Top 100, Ana Bogdan a fost foarte aproape de optimile de finală, iar presa internațională o elogiază.

Ana Bogdan

Credit imagine: Getty Images

Ana Bogdan a avut în față o jucătoare care a intrat pe teren cu un moral foarte bun și care a început perfect partida din turul 3 de la Roland Garros. Paula Badosa venea după 7 victorii consecutive, fără set pierdut și a început cu 2-0 în fața Anei. Bogdan a uimit pe toată lumea cu o revenire fabuloasă și a încheiat primul set cu un sec 6-2. Jucătoarea care a început Roland Garros de pe poziția 102 a continuat presiunea uriașă pusă pe serviciul adversarei catalane și a avut minge de meci la 6-5 în setul secund. Badosa a servit în corp și a destabilizat-o pe Ana Bogdan. Jucătoarea catalană a revenit la rândul ei și a câștigat un meci foarte complicat. "Sunt mândră de mine că am putut să depășesc mental o adversară atăt de puternică" a spus Paula Badosa după calificarea în optimile de finală de la Roland Garros, acolo unde o aștepta Marketa Vondrousova.

Ana Bogdan, lăudată de presa internațională

Ana Bogdan a beneficiat de abandonul japonezei Naomi Osaka, în turul al doilea, iar plusul de energie avut cu Badosa a fost evident. Jucătoarea româncă a fost la un punct de victoria carierei și calificarea în premieră în optimile de finală la un turneu de Grand Slam.
"Jucătoarea catalană a reușit cu greu să o doboare pe Ana Bogdan, după un meci care a durat două ore și 51 de minute. Chiar dacă se află pe locul 102, românca i-a pus mari probleme Paulei Badosa. Badosa a fost puternică din punct de vedere mental, reușind să revină în decisiv de la 4-2 pentru Ana Bogdan", scriu spaniolii de la Marca.
picture

#ReveniriDeLegendă Roland Garros 2021 | Rezumarul meciului Paula Badosa - Ana Bogdan

Campioană la junioare în 2015 pe zgura magică de la Roland Garros, Badosa și-a egalat cea mai bună performanță la Paris, la senioare.
"Badosa s-a calificat după ce a salvat o minge de meci a româncei Ana Bogdan, cea care a câștigat categoric primul set. Badosa a trecut la conducere în finalul setului decisiv și s-a impus după aproape trei ore, iar în optimi se va duela cu Marketa Vondrousova, finalistă la Roland Garros în 2019", scriu francezii de la L'Equipe.

Ana Bogdan, salt de 14 locuri în clasamentul WTA

Ana Bogdan a revenit în top 100. Cum era de așteptat după evoluția bună de la Paris, Ana a urcat în clasamentul WTA. Jucătoarea din Sinaia este pe poziția 88 în ierarhia mondială. Un succes în fața Paulei Badosa i-ar fi asigurat un loc în primele 75 de jucătoare din lume și șansa de a urca chiar mai mult.
România a rămas cu o singură reprezentantă pe tabloul de simplu feminin. Sorana Cîrstea este deja în turul 4, după o victorie spectaculoasă, în minimum de seturi, în fața Dariei Kasatkina. Sorana se va lupta pentru a doua calificare în sferturile de finală de la Roland Garros cu Tamara Zidansek, numărul 85 mondial. Slovena este una dintre marile suprize din acest an. Zidansek le-a eliminat până acum pe Bianca Andreescu, Brengle și Siniakova.
picture

Roland Garros 2021: Rezumatul meciului Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina 6-3, 6-2

Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo