1. Victoria cu Bianca Andreescu a adus atingerea a două borne importante

Zidansek a ajuns la Paris cu gândul la prima ei victorie împotriva unei jucătoare din Top 10 mondial dar și primul succes pe tabloul principal de la Roland Garros, după ce a avut ghinion în trecut, întâlnindu-le în prima rundă pe Elise Mertens și Garbine Muguruza. Succesul cu Andreescu i-a adus ambele borne impresionante.
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29

2. Zidansek a fost triplă campioană națională la snowboarding în Slovenia

Zidansek a fost de trei ori campioană națională la juniori la snowboarding în Slovenia, țara sa natală.
”Am făcut parte dintr-o echipă de snowboarding și schi iar în tabăra de vară aveam lecții de tenis. Dar îmi era foarte frig la snowboarding. Asta era principala mea problemă. Mi-era permanent frig”, a afirmat ea.

3. A adunat victorii mari în 2021

În primul meci al sezonului, la Abu Dhabi, Zidansek a trecut de finalista de la Australian Open, Jennifer Brady iar apoi a învins în două seturi pe campioana de la Monterrey, Leylah Fernandez.
Ulterior ea a avut un meci extrem de echilibrat cu Barty la Madrid, partidă desfășurată în trei seturi iar în calificările de la Roma s-a impus în fața americancei Sloane Stephens.

4. Nu vine dintr-o familie de sportivi

Este fiica unui judecător și a unei profesoare însă Zidansek a fost mereu îndrăgostită de sport.
”Mama îmi spune mereu că mi-a pus instrumente muzicale în mână ca să devin cântăreață, dar eu mereu luam mingea și mă jucam cu ea”, recunoaște ea.

5. A progresat târziu

”Fiecare jucător are o cale diferită. Unii jucători câștigă mari meciuri la 16, 17, 18 ani. Eu am 23 de ani, dar a fost un proces mai lung. Muncesc din greu dar nu am fost niciodată pe o poziție bună la sub 14 ani sau sub 16 ani. Nu eram favorită. Dar asta mi-a dezvoltat personalitatea”, a declarat ea.
Roland-Garros
Roland Garros 2021: Top 5 cele mai amuzante momente petrecute la Paris la ediția din acest an
15/06/2021 LA 09:39
Roland-Garros
Djokovic, "rege" la Roland Garros. TOP 5 lovituri ale unei finale de poveste
14/06/2021 LA 04:35