Ashleigh Barty, principala favorită din acest an de la Roland Garros, venea la acest turneu într-o formă excelentă. După două săptămâni de odihnă, australianca părea pregătită să ia cu asalt al doilea turneu de Grand Slam al anului în timp ce adversara sa, Bernarda Pera, sosea la Paris după un început de an nu tocmai reușit, astfel că favorita partidei era clară.
Primul game al partidei, cu Pera la serviciu, a fost unul extrem de echilibrat, însă americanca a reușit în cele din urmă să se impună. Degeaba însă pentru că Barty a profitat de dublele greșeli și a forțat-o pe adversară să comită prea multe erori neforțate pentru a-și adjudeca în cele din urmă primul set cu 6-4, după ceea ce a fost un adevărat rollercoaster: ambele jucătoare au scăzut și ridicat nivelul jocului constant.

Roland Garros 2021: Ashleigh Barty câștigă și accidentată

Roland-Garros
New Kid on the Block: Alejandro Davidovich Fokina
17/04/2022 LA 07:41
În al doilea set însă cele două jucătoare au mers în direcții diametral opuse: nivelul lui Barty a scăzut considerabil în timp ce Pera a pus stăpânire pe joc. Americanca a părut extrme de confortabilă din spatele terenului, în timp ce Barty a jucat numai la siguranță și a plătit prețul. Pera a câștigat al doilea set cu 6-3.
La pauza dintre seturi însă am primit și o posibilă explicație pentru scăderea de nivel din jocul lui Barty: australianca a chemat medicul și a părut să aibă din nou probleme la spate. Problemele fizice au fost resimțite din plin de Barty și în al treilea set, acest lucru fiind vizibil din felul în care australianca se mișca pe teren.
Cu toate acestea, chiar și fără să fie la 100%, Barty a luat break-ul într-un moment cheie, la 3-2 în decisiv iar acesta s-a dovedit a fi momentul care i-a adus victoria într-o situație dificilă.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29
Roland-Garros
Roland Garros 2021: Top 5 cele mai amuzante momente petrecute la Paris la ediția din acest an
15/06/2021 LA 09:39