Stefanos Tsitsipas a jucat în meciul cu Zverev a patra sa semifinală de Grand Slam iar grecul era conștient că aceasta era șansa lui de a se califica în ultimul act pentru prima oară în carieră. Tsitsipas a venit la Roland Garros pe primul loc în clasamentul pentru Turneul Campionilor de la Torino, datorită unei forme extraordinare pe zgură în acest sezon. Titlurile de la Monte Carlo și Lyon sunt argumente solide în acest sens iar evoluția sa din meciul cu Zverev doar a întărit asta.
Grecul a început cu încredere meciul și a reușit break-ul chiar la prima încercare. E adevărat, nu au ajutat nici cele două duble greșeli ale lui Zverev, însă Tsitsipas a menținut un nivel excelent pe parcursul întregului set, jucând cu precizie și încredere. În cele din urmă, Tsitsipas a câștigat setul chiar după primul game pe propriul serviciu cu emoții. În cele din urmă i-a intrat primul serviciu și a trecut la conducere.
Roland-Garros
Top 5 puncte reușite de Rafael Nadal la Roland Garros 2021
02/06/2022 LA 09:38
Zverev a început al doilea set mult mai agresiv și rezultatele s-au văzut imediat, germanul reușind și el break-ul la prima încercare. Totul s-a năruit însă de la 3-0 încolo, Tsitsipas revenind furtunos. Grecul a câștigat șase game-uri consecutive și s-a impus în cele din urmă și în al doilea set al partidei, în ciuda unui joc mai bun al lui Zverev.
Al treilea set a fost unul echilibrat, însă Zverev a fost din nou cel care a reușit primul break. Tsitsipas a avut ulterior un joc foarte bun pe propriul serviciu, dar grecul nu a putut să pună probleme pe serviciul adversarului. Ajutat și de o lovitură norocoasă, germanul a câștigat în cele din urmă al treilea set cu 6-3.
Grecul a părut să cadă psihic după pierderea celui de-al treilea set și și-a pierdut serviciul în chiar primul game din setul al patrulea. Ritmul era dictat în cele momente de Zverev în timp ce Tsitsipas devenea din ce în ce mai tensionat. În cele din urmă, Tsitsipas nu a avut nicio șansă pe serviciul germanului, care a împins partida în cinci seturi.
Zverev a început setul decisiv cu trei mingi de break și Tsitsipas părea complet pierdut. Cu toate acestea, grecul a revenit și a câștigat primul serviciu al setului. De acolo, limbajul trupului pentru grec s-a schimbat complet, a demonstrat o cu totul altă încredere și a ajuns rapid la 4-1. Zverev și-a făcut ulterior serviciul, dar Tsitsipas și-a menținut serviciul și în cele din urmă a câștigat decisivul și îl așteaptă în marea finală pe câștigătorul dintre Rafa Nadal și Novak Djokovic.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
New Kid on the Block: Alejandro Davidovich Fokina
17/04/2022 LA 07:41
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29