Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE BLOG-Roland Garros | Dulgheru, Talabă, Niculescu şi Cristian, în turul 2 al calificărilor

Irina Aldea

Publicat 25/05/2021 la 00:10 GMT+3

Luni au început calificările la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros. Nu mai puțin de 6 români au jucat, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, iar rezultatele au fost încurajatoare.

Alexandra Dulgheru

Credit imagine: Getty Images

UPDATE Monica Niculescu s-a calificat şi ea în turul secund al calificărilor de la Roland Garros, după cel mai lung joc avut de o sportivă din România azi, pe zgura pariziană. Moni s-a impus cu 6-2, 4-6, 6-2 în disputa cu Ysaline Bonaventure, cap de serie numărul 19.
În turul secund al calificărilor, jucătoarea din Slatina va da piept cu Carole Monnet, o jucătoare clasată pe 381 WTA, dar care a primit un wild-card de la organizatori pentru a juca la Roland Garros. Aceasta a trecută în primul tur, scor 6-3, 6-3, de bulgăroaica Shinikova.
Gabriela Talabă
UPDATE Gabriela Talabă (210 WTA) a trecut de primul tur al calificărilor la Roland Garros. Sportiva noastră, în vârstă de 25 de ani, a trecut de Yue Yuan (China), scor, 6-3, 6-4, într-o partidă care a durat o oră şi 22 de minute.
În turul următor, sportiva noastră o va întâlni pe învingătoarea din duelul Haas - Daart, unde aceasta din urmă, locul 143 WTA, e mare favorită.
UPDATE Jaqueline Cristian a acces în turul doi al calificărilor la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Reprezentanta noastră, locul 152 WTA, și-a demonstrat superioritatea în fața sportivei din SUA, Louisa Chirico, pe care a învins-o cu 6-1, 7-5, după o oră și 25 de minute de joc.
În turul următor al calificărilor, sportiva din România va juca împotriva câștigătoarei din disputa Sherif - Chwalinska. În vârstă de 22 de ani, Jaqueline speră să se califice în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem.
UPDATE / Alexandra Dulgheru (444 WTA) a obținut o victorie impresionantă în primul tur al calificărilor de la Roland Garros. Sportiva noastră a trecut în 2 seturi de chinezoaica Yafan Wang (119 WTA), scor 6-3, 6-1. Alexandra va juca în turul secund al calificărilor cu învingătoarea dintre rusoaica Vitalia Diatcenko (154 WTA) şi australianca Ellen Perez (239 WTA), meci care a fost întrerupt de ploaie la scorul de 6-7, 6-3, 1-0.
Succesul româncei nu este unul întâmplător, aceasta traversând o perioadă foarte bună de la revenirea pe teren. Săptămâna trecută, Alexandra Dulgheru a ajuns până în finala turneului ITF de la Saint-Gaudens (Franța) și a făcut un salt uriaș în clasament.
UPDATE / Laura-Ioana Paar a fost învinsă, luni, în primul tur al calificărilor de la Roland Garros 2021. Sportiva noastră, aflată pe locul 243 în ierarhia WTA, a fost eliminată de Nuria Parrizas-Diaz (locul 165 WTA) cu scorul de 2-6, 1-6, după o oră și 13 minute de joc.
Azi încep la Roland Garros meciurile de calificare pe tabloul principal al celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. În total, România va avea la start sportivi în 16 probe. Dacă pe tabloul principal de simplu vom avea patru reprezentante: Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan, nici în calificări nu vom duce lipsă de acțiune.
Nu mai puțin de opt sportive vor juca în calificările de la Roland Garros. Acestea sunt Irina Bara, Jaquelin Cristian, Alexandra Dulgheru, Elena Gabriela Ruse, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Talabă și Laura Ioana Paar. În plus, și pe tabloul de simplu masculin vom avea un reprezentant, pe Marius Copil.

Calificările Roland Garros, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player

Azi vom urmări, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player nu mai puțin de șase partide ale reprezentanților tricolori. Este vorba despre Laura Ioana Paar, Alexandra Dulgheru, Jaqueline Cristian, Monica Niculescu, Gabriela Talabă și Marius Copil.
  • Laura Paar (219) – Nuria Parrizas Diaz (Spania, 165 WTA)
  • Alexandra Dulgheru (444 WTA) – Yafan Wang (China, 119 WTA)
  • Jaqueline Cristian (151 WTA) – Louisa Chirico (SUA, 411 WTA)
  • Monica Niculescu (173 WTA) – Ysaline Bonaventure (Belgia, 127 WTA)
  • Gabriela Talabă (210 WTA) – Yuan Yue (China, 241 WTA)
  • Marius Copil (227 ATP) – Marcelo Tomas Barrios Vera (Chile, 230 ATP)
Meciurile de pe tabloul principal de la Roland Garros se desfășoară în perioada 30 mai - 13 iunie şi pot fi urmărite în direct pe Eurosport şi Eurosport Player.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo