Naomi Osaka a creat o adevărată furtună chiar înainte de Roland Garros când a dezvăluit că nu va participa la nicio conferință de presă din cauza îngrijorărilor pe care le are privind felul în care acestea îi afectează sănătatea mintală.
Drept urmare, după victoria cu Patricia Țig în prima rundă, Osaka și-a respectat promisiunea și nu s-a prezentat la conferința de presă. Asta a adus un răspuns dur de la organizatorii celor patru turnee de Grand Slam, aceștia amenințând-o pe sportiva din Japonia cu amenzi din ce în ce mai aspre și chiar excluderea din turneu.
Răspunsul lui Osaka a venit rapid și a fost clar. Ea a anunțat că se va retrage de bună voie din turneu chiar înainte de meciul din runda a doua pe care urma să îl joace cu Ana Bogdan.
Roland-Garros
Top 5 puncte reușite de Rafael Nadal la Roland Garros 2021
02/06/2022 LA 09:38
Acum Osaka, câștigătoare a patru turnee de Grand Slam, le-a mulțumit pe rețelele sociale tuturor celor care au susținut-o.
”Vreau doar să vă mulțumesc pentru toată susținerea. Nu prea am mai stat pe telefon dar am vrut să intru acum și să vă spun că apreciez ce ați făcut”, a afirmat Osaka.

Serena Williams și-a arătat susținerea față de Naomi Osaka

Williams a declarat că trebuie să i se permită japonezei să ia propriile decizii.
”Îmi pare rău de Naomi. Simt că aș vrea să o îmbrățișez pentru că știu cum e. După cum am mai spus, am fost și eu în astfel de momente. Avem personalități diferite iar oamenii sunt diferiți. Eu am un fizic mai impozant, alții sunt mai slabi. Fiecare este diferit și fiecare gestionează lucrurile în felul său”, a declarat Williams după victoria în fața Irinei Begu, în prima sesiune de seară din istoria Roland Garros.
”Trebuie să o lăsăm să gestioneze situația așa cum vrea, în cel mai bun mod în care consideră ea că este potrivit, doar asta pot să spun. Cred că face tot ce poate”, a adăugat Serena.
Roland-Garros
New Kid on the Block: Alejandro Davidovich Fokina
17/04/2022 LA 07:41
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29