Richard Gasquet venea la acest meci cu o singură statistică în minte: nu l-a învins niciodată pe Rafael Nadal, în ciuda faptului că în timpul junioratului multă lume a prezis că rivalitatea dintre ei va fi una extraordinară și mulți îl considerau pe francez un jucător mai mare de tenis.
Totuși, începutul de meci nu a făcut decât să confirme superioritatea lui Nadal. Spaniolul a câștigat primul game fără să piardă vreun punct pentru ca primul break să vină la prima ocazie: Gasquet a irosit un avans de 30-0 și a cedat în chiar primul game la serviciu. Și în următorul. Și după doar 20 de minute de joc, Nadal avea deja 5-0. Prima sesiune de seară din cariera lui Nadal la Paris a început în forță: un prim set impecabil, fără game pierdut.
Roland-Garros
New Kid on the Block: Alejandro Davidovich Fokina
17/04/2022 LA 07:41
De reținut că în primele șapte game-uri ale meciului, Gasquet a câștigat doar 11 puncte. Totuși, la începutul celui de-al doilea set s-a produs minunea: Richard Gasquet a reușit să câștige primul său game al meciului și a egalat situația (1-1), primind încurajări puternice din partea staff-ului său tehnic, care cu siguranță credea că acesta poate fi un moment important în meci.
N-a fost să fie. Asta pentru că Nadal a reușit rapid break-ul cu un drop shot de zile mari. Iar 3-1 s-a făcut rapid 4-1 și 5-2. Spaniolul nu a mai controlat meciul ca în primul set, dar rezultatul a fost același: set câștigat, chiar dacă mult mai greu, Rafa impunându-se pe final, cu 7-5.
Al treilea set l-a găsit pe Nadal în aceeași poziție: a știut exact când să mărească tempo-ul, când să ia break-ul esențial și când să lovească decisiv. Ibericul a scăzut ritmul, dar nu a contat pentru că și-a adjudecat și ultimul act cu 6-2.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29
Roland-Garros
Roland Garros 2021: Top 5 cele mai amuzante momente petrecute la Paris la ediția din acest an
15/06/2021 LA 09:39