Drept urmare, WTA și ATP au emis un comunicat comun în urma anunțului făcut de Federația Franceză de Tenis.
”Tenisul a avut nevoie de o abordare agilă în ultimele 12 luni pentru a gestiona provocările aduse de pandemie și așa va fi și în continuare. Decizia de a amâna startul Roland Garros cu o săptămână a fost luată în contextul unor restricții mai dure din Franța iar timpul adițional va crește șansele ca meciurile să se desfășoare cu fani în tribune.
Atât WTA cât și ATP colaborează cu toate părțile afectate de amânare pentru a optimiza calendarul pentru jucători și jucătoare, turnee și fani, înainte și după Roland Garros. Vor fi comunicate noi informații când va fi cazul”, se arată în comunicatul emis.
Roland-Garros
Amânarea Grand Slam-ului de la Roland Garros provoacă haos în calendar! Ce turnee vor fi afectate
08/04/2021 LA 08:57

ROLAND GARROS A FOST AMÂNAT

Informația oferită de jurnaliștii francezi s-a confirmat. Organizatorii Roland Garros au informat joi că turneul din Paris va fi decalat cu o săptămână. Astfel, meciurile de pe tabloul principal vor avea loc în perioada 30 mai - 13 iunie.
”Federația Franceză de Tenis, în acord cu autoritățile franceze și autoritățile internaționale din tenis, a luat decizia responsabilă de a amâna Roland Garros 2021 cu o săptămână”, au anunțat francezii.
Franța a intrat în a treia carantină națională de sâmbătă pentru a controla răspândirea coroanvirusului, deși sportul profesionist și-a continuat, în mare parte, activitatea. O excepție este cursa de o zi Paris-Roubaix, cea care a fost amânată.
Roland-Garros
Roland Garros 2021 | Directorul turneului a anunțat ce meciuri vor avea loc în sesiunile de seară
08/04/2021 LA 08:18
Roland-Garros
OFICIAL - Roland Garros a fost amânat cu o săptămână
08/04/2021 LA 04:20