Drept urmare, WTA și ATP au emis un comunicat comun în urma anunțului făcut de Federația Franceză de Tenis.
”Tenisul a avut nevoie de o abordare agilă în ultimele 12 luni pentru a gestiona provocările aduse de pandemie și așa va fi și în continuare. Decizia de a amâna startul Roland Garros cu o săptămână a fost luată în contextul unor restricții mai dure din Franța iar timpul adițional va crește șansele ca meciurile să se desfășoare cu fani în tribune.
Atât WTA cât și ATP colaborează cu toate părțile afectate de amânare pentru a optimiza calendarul pentru jucători și jucătoare, turnee și fani, înainte și după Roland Garros. Vor fi comunicate noi informații când va fi cazul”, se arată în comunicatul emis.
Roland-Garros
Top 5 puncte reușite de Rafael Nadal la Roland Garros 2021
02/06/2022 LA 09:38

ROLAND GARROS A FOST AMÂNAT

Informația oferită de jurnaliștii francezi s-a confirmat. Organizatorii Roland Garros au informat joi că turneul din Paris va fi decalat cu o săptămână. Astfel, meciurile de pe tabloul principal vor avea loc în perioada 30 mai - 13 iunie.
”Federația Franceză de Tenis, în acord cu autoritățile franceze și autoritățile internaționale din tenis, a luat decizia responsabilă de a amâna Roland Garros 2021 cu o săptămână”, au anunțat francezii.
Franța a intrat în a treia carantină națională de sâmbătă pentru a controla răspândirea coroanvirusului, deși sportul profesionist și-a continuat, în mare parte, activitatea. O excepție este cursa de o zi Paris-Roubaix, cea care a fost amânată.
Roland-Garros
New Kid on the Block: Alejandro Davidovich Fokina
17/04/2022 LA 07:41
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29