UPDATE / Jaqueline Critian (175 WTA) a ratat șansa de accede în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Jucătoarea de 22 de ani a pierdut în 2 seturi în finala calificărilor de la Roland Garros în fața ucrainiencei Anhelina Kalinina (139 WTA), scor 4-6, 1-6.
Astfel, singura jucătoare din România care ar putea ajunge pe tabloul principal de la Paris în urma calificărilor este Irina Bara. Aceasta o va întâlni mâine pe poloneza Magdalena Frech (153 WTA), jucătoare pe care a învins-o acum 2 săptămâni la turneul ITF de la Bonita Springs (Statele Unite - Florida).
UPDATE / Monica Niculescu (175 WTA) a abandonat în setul doi al partidei cu Maria Camila Osorio Serrano (98 WTA). Columbianca a câștigat primul set cu 6-3 și conducea în cel de-al 2-lea cu 4-3, Monica urmând să servească. Din păcate, sportiva noastră a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări.
Tenis
Ana Bogdan a pierdut finala turneului de la Limoges
19/12/2021 LA 17:41
Știrea inițială
Monica Niculescu (175 WTA) și Jaqueline Cristian (152 WTA) au obținut ieri victorii impresionante și vor lupta astăzi pentru un loc pe tabloul principal de la Rolad Garros.
Monica o va înfrunta pe Maria Camila Osorio Serrano (98 WTA). Jucătoarea din Columbia este mare favorită, zgura fiind suprafața ei favorită. De altfel, aceasta a câștigat în acest sezon un turneu WTA, la Bogota, și a făcut semifinale la ultimele două la care a participat (Charleston și Belgrad). Totuși, sportiva noastră poate compensa prin experiență, iar evoluțiile din primele 2 tururi ale calificărilor îi dau speranțe că poate face pasul către tabloul principal.
Jaqueline Cristian se va duela cu ucraineanca Anhelina Kalinina (139 WTA), o jucătoare aflată într-o formă extraordinară, având 12 victorii consecutive în acest moment. Aceasta a câștigat turneele ITF de la Oeiras (Portugalia) și Zagreb (Croația), iar în primele 2 tururi de calificare de la Roland Garros nu a pierdut set. Jaqueline a a vut o primă parte a anului foarte bună, care a culminat cu ajungerea până în sferturi la Sankt Petersburg, dar apoi nu a mai bifat rezultate notabile. Totuși, șansa de a ajunge în premieră pe tabloul principal al unui Grand Slam reprezintă o motivație uriașă și românca ar putea face un meci mare.

Roland Garros | România ar putea avea 8 jucătoare pe tabloul principal

Pe lângă Monica Niculescu și Jaqueline Cristian, Irina Bara (122 WTA) va juca și ea în ultima rundă a calificărilor. Irina o va întâlni mâine pe poloneza Magdalena Frech (153 WTA), jucătoare pe care a învins-o acum 2 săptămâni la turneul ITF de la Bonita Springs (Statele Unite - Florida).
România are 5 reprezentante calificate direct pe tabloul principal de la Roland Garros: Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu. Simona Halep, numărul trei mondial, nu va participa la turneul parizian din cauza unei accidentări.
Tragerile la sorți ale tablourilor de concurs de la Roland Garros va avea loc în această seară, începând cu ora 19:00.
Turneul de la Roland Garros va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player în perioada 30 mai-13 iunie.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Transylvania Open
Emma Răducanu, Irina Begu și Jaqueline Cristian debutează azi la Transylvania Open! Programul zilei
26/10/2021 LA 07:45
Tenis
Monica Niculescu merge la turneul de la Moscova, dar nu știe dacă poate juca: "Dau anunț pe net!"
15/10/2021 LA 11:54