Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenorul lui Nadal, furios pe organizatorii de la Roland Garros pentru cum au programat meciul cu Djokovic

Irina Aldea

Publicat 30/05/2022 la 19:21 GMT+3

Carlos Moya s-a declarat foarte dezamăgit de modul în care organizatorii de la Roland Garros au ales să programeze meciul dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic, în sferturile de la Paris.

Rafael Nadal and Novak Djokovic at the French Open

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic și Rafael Nadal se vor duela marți la Roland Garros într-un meci istoric, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Deși au fost înștiințați de Nadal că meciul ar trebui să aibă loc în sesiunea de zi, organizatorii francezi au luat hotărârea de a programa partida în sesiunea de seară, nu înainte de ora 21:45 (ora României).
Marele campion spaniol a precizat la ultima conferință de presă că și-ar dori ca marele duel cu Novak Djokovic să aibă loc în sesiunea de zi, condițiile de seara nefiind deloc pe placul spaniolului. Mai mult, Nadal a precizat că meciul cu Djokovic ar putea fi ultimul pentru el la Paris, însă presiunea aplicată asupra organizatorilor nu a dat roade.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Moya, furios pe organizatorii de la Roland Garros pentru cum au programat super-duelul Nadal - Djokovic

"N-aș putea vorbi de lipsă de respect. Aici, la Roland Garros, Rafa a primit credit de-a lungul timpului, dar a câștigat turneul de 13 ori și dacă Rafa îți cere ceva, atunci ar trebui să-l asculți. El face parte din istoria acestui turneu, știm că nimeni nu este mai mare decât Roland Garros, nimeni nu este mai mare decât turneele de Grand Slam, dar în cele din urmă este vorba despre profit și noi înțelegem, chiar dacă ne-am fi dorit altceva", a spus Carlos Moya la Roland Garros.
Până acum, super-campionii Djokovic și Nadal s-au confruntat de 58 de ori, iar sârbul conduce cu 30-28. Ultima lor confruntare directă a avut loc chiar la Paris, anul trecut, în semifinale, atunci când sârbul s-a impus în 4 seturi în fața spaniolului cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2.
Cine câștigă super-duelul din sferturi la Roland Garros?
Anterior acestei confruntări, Djokovic și Nadal s-au mai întâlnit de două ori în circuit, ambele partide desfășurându-se pe zgură: la Roma și la Paris. La Roma, în finală, Nadal a avut câștig de cauză în 3 seturi, iar anterior, în finala de la Roland Garros din 2020, atunci când ibericul s-a impus în minimum de seturi.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 30 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo