Organizatorii celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului au anunțat că nu le vor permite participarea la Wimbledon tenismenilor ruși și bieloruși, ca urmare a invaziei comandate de Vladimir Putin în Ucraina. În replică, ATP și WTA, care au condamnat această hotărâre, a decis să nu ofere puncte în clasament la Wimbledon, astfel că turneul major din Londra s-a transformat peste noapte dintr-o competiție prestigioasă într-un turneu demonstrativ, dar cu premii foarte mari.
Unul dintre tenismenii de top vizați de decizia englezilor este chiar Daniil Medvedev, campion anul trecut la US Open. Tenismenul rus a declarat că și-ar dori să joace la Wimbledon, dar că este mulțumit și de situația actuală din sportul alb, care "e fără îndoială în avantajul său". Rusul nu a vorbit foarte mult de deciziile luate în circuit, cât despre avantajele pe care le va avea în urma turneului londonez.
CITEȘTE ȘI:
Terra Wortmann Open
Hurkacz câștigă finala de la Halle după 6-1, 6-4 cu Medvedev
19/06/2022 LA 14:52

Daniil Medvedev "râde" de organizatorii de la Wimbledon

ATP i-a sancționat pe organizatorii de la Wimbledon pentru decizia de a-i nu lăsa pe ruși și bieloruși să participe la All England Club, însă Daniil Medvedev nu a părut deloc afectat de hotărâre la conferința de presă de la Roland Garros. În contextul în care Novak Djokovic va pierde 2000 de puncte, sârbul va ceda locul de lider mondial, iar Daniil Medvedev va fi primul care va profita de această situație.
"Toată această situație este destul de neobișnuită. Mi-ar plăcea foarte mult să joc la Wimbledon. Iubesc acest turneu. Îmi place să joc pe iarbă. Este grozav pentru mine că nu există puncte de acordat în clasament și că voi deveni în curând numărul 1. Dacă Wimbledon s-ar fi jucat pe puncte, nu aș fi putut să ocup primul loc, așa că e grozav pentru mine", a spus Medvedev la Roland Garros.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/24/3379443.jpg
Tenis
Americanii le dau "undă verde" rușilor și bielorușilor la US Open! Comunicatul emis de USTA
14/06/2022 LA 18:45
Tenis
Medvedev, în al nouălea cer după ce a redevenit lider mondial: "E ceva ce nimeni nu-mi poate lua"
13/06/2022 LA 12:37