Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"

Irina Aldea

Publicat 25/05/2022 la 14:28 GMT+3

Una dintre cele mai vocale tenismene i-a luat în vizor pe Novak Djokovic și Rafael Nadal la Roland Garros. Marta Kostyuk i-a criticat pe cei 2 super-tenismeni pentru că au condamnat interzicerea rușilor și bielorușilor la Wimbledon.

Visuel Nadal-Djokovic à Roland-Garros 2021

Credit imagine: Eurosport

Marta Kostyuk i-a criticat pe Djokovic și Nadal pentru poziția lor privind interdicția impusă de Wimbledon tenismenilor ruși și bieloruși. Organizatorii celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului au decis interzicerea jucătorilor ruși și bieloruși la competiția de la All England Club, turneu programat să înceapă la sfârșitul lunii iulie, din cauza invaziei Rusiei pe teritoriul Ucrainei.
Măsura anunțată de englezi a divizat lumea tenisului, iar la sfârșitul săptămânii organismele de conducere ale sportului, ATP și WTA, au ripostat prin retragerea punctelor din clasament de la Wimbledon - reducând practic rangul prestigiosului turneu la o competiție demonstrativă.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic și Nadal, puși la punct de Marta Kostyuk în privința Wimbledon

Kostyuk a criticat WTA și Consiliul Jucătorilor WTA pentru că au luat o decizie fără a discuta cu jucătoarele din Ucraina: "Aș spune că 80-85 la sută dintre jucătoare nu au avut nimic de-a face cu decizia de a anula punctele din clasament", a declarat ea pentru Reuters după ce a pierdut meciul din primul tur de la Roland Garros. "Este atât de ridicol încât nu mi-a venit să cred.
Niciunul dintre reprezentanții jucătoarelor nu m-a contactat. Niciunul dintre ei nu m-a întrebat de părerea mea, de ceea ce cred eu. Este ca și cum jucătoarele ucrainene nu există. Vreau ca ai mei colegi din circuit să mă susțină, să înțeleagă situația și să fie vocali în privința unor lucruri delicate. Dar de ce ne mirăm? Uitați-vă la ce a spus Rafa, uitați-vă la ce a spus Novak. Cum poți obține sprijinul din partea turneului când doi jucători de top spun aceste lucruri? E ridicol.
Să fim serioși, Victoria Azarenka este în consiliul jucătorilor, luând decizii cu privire la punctele de la Wimbledon, unde nici măcar nu participă. Și spune că nu are niciun interes personal în luarea deciziilor. Doar faptul că este prezentă acolo la apeluri, făcând orice., spune totul despre implicarea ei", a spus Kostyuk pentru sursa citată.

Djokovic și Nadal sunt de acord că e o nedreptate ca rușii și bielorușii să fie interziși la Wimbledon

Jucătorii prezenți la Roland Garros au fost întrebați ce părere au despre cum s-au desfășurat evenimentele din jurul Wimbledon, cei mai mulți dintre ei fiind nemulțumiți. Djokovic a fost furios pe Wimbledon pentru că a interzis jucătorii ruși și a fost de acord cu ATP și WTA să retragă punctele de clasament ale turneului major, spunând că trebuie să existe "consecințe" pentru "greșeala" All England Club.
Nadal pe de altă parte a declarat că interdicția a fost "nedreaptă pentru colegii mei ruși" atunci când a fost anunțată pentru prima dată, adăugând că "nu este vina lor ceea ce se întâmplă, în privința războiului". El a fost mai circumspect atunci când a abordat situația punctelor de clasament de la Roland Garros: "Respect și înțeleg poziția celor de la Wimbledon; de asemenea, înțeleg și respect faptul că ATP își protejează membrii", a declarat Nadal.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 25 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo