Roland Garros 2022 începe în doar câteva zile, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Expertul Mats Wilander a vorbit despre favoriții de pe ambele tablouri, atât la masculin, cât și la feminin. Dacă la masculin crede că Novak Djokovic va câștiga pentru că e motivat "să se răzbune" pentru ce i s-a întâmplat la începutul anului, la feminin e de părere că nu există niciun dubiu în privința favoritei.
Câștigător a 7 titluri de Grand Slam, Mats Wilander e de părere că Iga Swiatek se află în cea mai bună poziție pentru a câștiga un nou turneu major, după Roland Garros 2020. Poloneza e într-o formă de zile mari, a cucerit deja 5 titluri consecutive și are 28 de victorii la rând în circuit. Turneul de la Roma a fost al 5-lea la rând câștigat de Iga. În istoria recentă, doar Venus Williams (2000), Justine Henin (2007-2008) și Serena Williams (2013) au mai avut o asemenea serie.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Swiatek, criticată aspru pentru înfrângerea cu Cornet de la Wimbledon: "E un dezastru, nu-mi explic"
ACUM 20 ORE

Mats Wilander nu are dubii: Iga Swiatek e mare favorită la câștigarea Roland Garros 2022

Iga Swiatek a mare favorită la câștigarea Roland Garros 2022, e de părere Mats Wilander, care spune că dacă s-ar fi jucat pe sistemul cel mai bun din 5 seturi, poloneza ar fi fost favorită clară la toate turneele: "Dacă la feminin s-ar juca pe sistemul cel mai bun din cinci seturi, atunci aș spune că Iga Swiatek va fi întotdeauna favorită clară. Nivelul ei de joc i-ar oferi un avantaj într-un format de cinci seturi.
Cu toate acestea, multe jucătoare de tenis sunt capabile să joace la un nivel incredibil timp de măcar 45 de minute pe oră. Ele pot lua un set cu 6-3, iar apoi va fi nevoie de noroc pentru a schimba cursul întâlnirii cu Swiatek. Iga este fără îndoială favorită, rămâne de văzut cum se va descurca în acest sistem pentru 2 săptămâni, cel mai bun din 3 seturi", a declarat Wilander în exclusivitate pentru Eurosport.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Iga Swiatek, out de la Wimbledon! Poloneza a făcut un meci dezastruos contra lui Alize Cornet
IERI LA 16:42
Wimbledon
Iga Swiatek, victorie muncită la Wimbledon, în turul 2, în fața sportivei de pe locul 138 WTA
30/06/2022 LA 16:54