Novak Djokovic a criticat decizia organizatorilor de la Wimbledon. Organizatorii englezi au decis să nu permită participarea jucătorilor și jucătoarelor din Rusia și Belarus. ATP și WTA nu au fost de acord cu această decizie, drept urmare, cele două organizații nu vor acorda puncte jucătorilor și jucătoarelor care vor participa la All England Club.
Deși sârbul are cel mai mult de pierdut, pentru că e campion en-titre și va pierde de pe urma turneelor de Grand Slam nu mai puțin de 4000 de puncte (Nole nu a fost lăsat să joace la Australian Open), Djokovic spune că se bucură să vadă că există consecințe în cazul unor decizii greșite, făcând referire la hotărârea englezilor de a le interzice rușilor și bielorușilor participarea.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Novak Djokovic crede că e nevoie de o schimbare urgentă la Wimbledon: "Majoritatea ar fi de acord"
ACUM O ORĂ

Novak Djokovic, răspuns pe loc la întrebarea "Vei participa anul acesta la Wimbledon?"

Întrebarea dacă unii jucători vor lipsi de la acest eveniment a apărut în momentul în care Cameron Norrie, nr. 1 al Marii Britanii, a sugerat că s-ar putea ca evenimentul să nu se desfășoare cu o prezență completă, așa cum se întâmplă de obicei. Cu toate acestea, actualul număr 1 mondial, Novak Djokovic, a declarat că nu va lipsi de la evenimentul pe care l-a câștigat de 6 ori, în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 și 2021.
"Sunt afectat pentru că nu pot apăra 4.000 de puncte (Australia și Wimbledon), dar mă bucur să văd că ATP și jucătorii au decis să le arate organizatorilor de la Wimbledon că atunci când iei o decizie greșită, există consecințe. Totuși, Wimbledon este tot Wimbledon, a fost visul meu să câștig marele trofeu când eram copil, nu m-am uitat niciodată la el pentru punctele din clasament sau pentru premiile în bani, dar înțeleg grupul de jucători afectați. Este o situație în care toată lumea pierde", a spus Novak Djokovic la conferința de presă de la Roland Garros.
Novak Djokovic l-a învins luni pe Yoshihito Nishioka, scor 6-3, 6-1, 6-0. În turul al doilea de la Paris, Djokovic îl va întâlni pe câștigătorul partidei dintre Alex Molcan și Federico Coria.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/23/3378597.jpg
Wimbledon
Djokovic a suferit cu Van Rijthoven, dar e în sferturi la Wimbledon! Sinner, următorul adversar
ACUM 9 ORE
Wimbledon
Wilander, convins că Djokovic poate doborî recordul lui Federer la Wimbledon! Care e atuul sârbului
IERI LA 13:07