Au mai rămas doar șase zile până la debutul ediției din 2022 a Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Majoritatea turneelor pregătitoare s-au încheiat și am putut să ne facem deja o idee despre ce jucători sunt în formă și sunt capabili să atingă nivelul maxim pe zgura de la Paris, acolo unde este miza cea mai mare.
Patrick Mouratoglou e convins că pe tabloul masculin de la Roland Garros sunt patru favoriți la câștigarea titlului. Antrenorul francez i-a nominalizat pe Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas, Novak Djokovic și Rafael Nadal. Alcaraz a impresionat anul acesta, iar pe zgură a câștigat deja 2 titluri, la Barcelona și Madrid. De cealaltă parte, Tsitsipas a cucerit marele trofeu la Monte Carlo, în timp ce Novak Djokovic a disputat finala la Belgrad și a cucerit titlul la Roma. Nadal nu a câștigat niciun titlu pe zgură anul acesta, însă e regele incontestabil de la Roland Garros, cu 13 titluri în palmares, și nu poate fi scos din cursă sub nicio formă, mai ales că a avut parte de un start de sezon magic.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Alcaraz defilează la Wimbledon! Ibericul l-a învins lejer pe Oscar Otte și s-a calificat în optimi
ACUM 3 ORE

Mouratoglou a dezvăluit favoriții de la Roland Garros: Alcaraz, Tsitsipas, Djokovic și Nadal

"Aceștia sunt cei 4 jucători pe care trebuie să-i urmărești anul acesta la Roland Garros: Carlitos este probabil cel mai solid tenismen al momentului, a câștigat Barcelona, a câștigat Madrid, a câștigat și Miami cu câteva săptămâni mai devreme. La Madrid a devenit primul jucător care i-a învins pe Nadal și Djokovic în același turneu desfășurat pe zgură. Stefanos Tsitsipas este al doilea favorit. Finalist anul trecut la Roland Garros, Stefanos a avut parte de asemenea de o pregătire foarte bună pentru Paris. Și-a apărat titlul de la Monte Carlo și a obținut victorii importante în ultima lună.
Al treilea favorit este Novak Djokovic. Vor fi obiective mărețe la start pentru Novak. A dominat circuitul la turneele de Grand Slam de anul trecut, iar acesta va fi primul turneu major pentru el în 2022. Dacă va câștiga îl va egala pe Nadal în cursa pentru a fi The GOAT și va fi într-o poziție foarte bună de a prelua conducerea. Al patrulea favorit este desigur Rafael Nadal, care e cunoscut drept Regele Zgurii, iar dacă va câștiga anul acesta la Roland Garros ar avea un avans de 2 titluri majore față de Federer și Djokovic. Dar Rafa nu a avut parte de o pregătire foarte bună pe zgură anul acesta și nu a arătat deloc bine cu Shapovalov la Roma", a spus Mouratoglou.
Wimbledon
S-a întors "mașinăria" Nole? Djokovic e în optimi la Wimbledon, după o victorie clară cu Kecmanovic
ACUM 5 ORE
Wimbledon
Este bun sau nu coaching-ul în ATP? Novak Djokovic a dat verdictul: "Spre asta înclin mai mult!"
ACUM 7 ORE