Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sfârșitul unei ere la Roland Garros 2022: Feliciano Lopez a ratat calificarea în al 80-lea turneu major consecutiv

Irina Aldea

Publicat 18/05/2022 la 13:17 GMT+3

Una dintre cele mai impresionante serii active a luat sfârșit la Roland Garros 2022. O eră se încheie: Feliciano Lopez, în vârstă de 40 de ani, nu va participa la un turneu de Grand Slam.

Sfârșitul unei ere: Feliciano Lopez a ratat calificarea în al 80-lea turneu de Grand Slam consecutiv

Spaniolul Feliciano Lopez, unul dintre "veteranii" circuitului profesionist de tenis, a pus capăt unei serii de 79 de participări consecutive în turneele de Grand Slam, un record istoric, după ce a fost învins marţi în primul tur al calificărilor de la Roland Garros, de italianul Gian Marco Moroni, cu 6-1, 7-6 (7/4), scrie Agerpres.
În vârstă de 40 de ani, Lopez va fi absent pentru prima oară de pe tabloul principal al unui turneu major, începând din 2002, tot la Roland Garros. Jucătorul iberic nu a putut depăşi seria neagră din acest sezon, în care nu a câştigat niciunul dintre cele nouă meciuri pe care le-a disputat.
CITEȘTE ȘI:

Sfârșitul unei ere la Roland Garros 2022: Feliciano Lopez a ratat calificarea în al 80-lea turneu de Grand Slam consecutiv

Aflat pe locul 111 mondial după înfrângerea în primul tur al turneului de la Barcelona, la care a ajuns cu puţină pregătire, după ce a efectuat munca de director al turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, Lopez s-a văzut obligat să treacă prin calificări la Paris, pentru a disputa al 80-lea său Grand Slam consecutiv.
De la participarea sa la Wimbledon, în 2018, Feliciano Lopez a devenit tenismenul cu cele mai multe apariţii consecutive în turneele majore, depăşindu-l pe elveţianul Roger Federer (66), serie pe care spaniolul a prelungit-o până acum. Lopez a obţinut cele mai bune rezultate chiar pe iarba de la Londra, unde a acces în sferturile de finală în 2005, 2008 şi 2011, fază pe care a atins-o şi la US Open în 2015. Feliciano Lopez deţine, totodată, recordul de participări la turneele de categoria ATP Masters 1.000.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo