Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep - Ana Konjuh, în primul tur la Roland Garros! Românca a câștigat singura întâlnire directă de până acum

Nicu Savin

Publicat 19/05/2022 la 21:22 GMT+3

Simona Halep și-a aflat astăzi prima adversară de la Roland Garros. Aceasta va fi croata Ana Konjuh, ocupanta locului 66 în ierarhia WTA.

Simona Halep la Roland Garros 2022: "E o nebunie ce a putut să facă Serena cu Patrick alături"

Simona Halep se pregătește de Grand Slam-ul de la Roland Garros, iar speranțele sunt mari pentru campioana din 2018. Astăzi a avut loc tragerea la sorți, iar românca va avea o adversară facilă în primul tur. Este vorba despre Ana Konjuh, o jucătoare croată de 24 de ani, care este pe locul 66 în clasamentul WTA.
Simona Halep și Ana Konjuh s-au mai întâlnit o singură dată în circuit. Se întâmpla în 2017, în optimile de finală ale turneului de la Sankt Petersburg. Românca se impunea atunci în două seturi, scor 6-4, 7-6 (2). În acel an, Konjuh a ocupat cea mai înaltă poziție în clasamentul WTA (20).
Citește și:

Simona Halep - Ana Konjuh, în turul 1 la Roland Garros

Ana Konjuh a avut un sezon dezamăgitor până acum, cele mai bune performanțe ale ei fiind sferturile de finală atinse în startul anului, la Melbourne Summer Set și Adelaide. În sezonul de zgură, croata a câștigat un singur meci, în turul 1 la Madrid.
Până unde ajunge Simona Halep la Roland Garros 2022?
De altfel, zgura nu este suprafața sa favorită. Cea mai bună performanță a carierei la turneele de Grand Slam a fost obținută la US Open, în 2016, când a ajuns până în sferturile de finală. La Roland Garros, croata nu a depășit niciodată turul secund, atins în 3 rânduri (2015, 2016 și 2017).
Ana Konjuh are un singur titlu WTA în carieră, la Nottingham (pe iarbă), în 2015.
Așadar, Simona Halep este mare favorită la calificarea în turul secund de la Paris. Dacă va trece de Konjuh, românca va întâlni în turul doi învingătoarea duelului Maryna Zanevska - Qinwen Zheng. Lucrurile se pot complica pentru Simona începând cu turul 3, când în față i-ar putea ieși adversare mult mai puternice.
Programul celorlalte românce în turul 1
  • Irina Begu vs Jasmine Paolini (57 WTA)
  • Ana Bogdan vs Victoria Azarenka (15 WTA)
  • Sorana Cîrstea vs Tatjana Maria (107 WTA)
  • Gabriela Ruse vs Elise Mertens (33 WTA)
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo