Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin

Bianca Dumitru

Publicat 20/05/2022 la 15:35 GMT+3

Ediția din 2022 a turneului de Grand Slam de la Roland Garros va debuta pe 22 mai. Iată 6 dintre cele mai interesante partide de pe tabloul feminin și de pe cel masculin, programate în prima săptămână a competiției de la Paris.

Carlos Alcaraz, Simona Halep, Rafael Nadal

Credit imagine: Eurosport

Joi seară a avut loc tragerea la sorți de la Roland Garros 2022, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, care se va desfășura în perioada 22 mai - 5 iunie.
Deși meciurile sunt din ce în ce mai interesante pe măsură ce competiția ajunge în fazele superioare, pe zgura de la Paris vor avea loc dueluri interesante încă din prima săptămână.
De exemplu, pe tabloul feminin, una dintre partidele din primul tur care nu trebuie ratată este cea dintre Naomi Osaka și Amanda Anisimova. După retragerea de anul trecut, Osaka este așteptată cu nerăbdare pe zgura de la Paris.
Fostul lider WTA nu va avea o misiune prea ușoară pentru a trece în turul 2 pentru că Anisimova, cap de serie numărul 27, este determinată, cel puțin, să-și egaleze performanța din urmă cu 3 ani, când a ajuns până în semifinale la Roland Garros.
Sportiva din Statele Unite ale Americii este într-o formă foarte bună, ajungând până în sferturile de finală ale turneelor de la Madrid și Roma. De cealaltă parte, Osaka a câștigat un singur meci pe zgură în acest sezon, astfel că rămâne de văzut cum și cât de repede va progresa pe această suprafață.
O altă partidă de neratat din prima săptămână de la Roland Garros le pune față în față pe Emma Răducanu și Angelique Kerber, în turul 3. Având în vedere începutul dificil de sezon pe care l-a avut Emma Răducanu, calificarea ei în turul 3 pe zgura pariziană este o provocare. La 19 ani, campioana de la US Open 2021 este încă în faza de învățare.
Cert este că dacă va reuși să treacă de o sportivă venită din calificări și, poate, de Aliaksandra Sasnovich, Emma Răducanu ar putea să-și dispute prezența în a doua săptămână la Roland Garros împotriva lui Angelique Kerber. Partida va fi o adevărată ciocnire de generații între două campioane de Grand Slam și un contrast între agresivitatea lui Răducanu și forța defensivă a lui Kerber. Dacă Emma nu va fi deranjată de problemele la spate, un duel cu Kerber va fi interesant de urmărit.
Emma Răducanu
Fără doar și poate, nici meciul dintre Simona Halep și Jelena Ostapenko nu ar trebui ratat în prima săptămână a Grand Slam-ului de la Paris. Niciunei dintre ele nu îi va fi ușor să ajungă până în această fază, dar dacă o vor face, partida din turul 3 va fi o reeditare a finalei din ediția 2017.
După 5 ani, Halep va avea șansa să-și ia revanșa în fața letonei care a învins-o atunci în trei seturi, scor 6-4, 4-6, 3-6. Duelul se anunță unul foarte interesant, expunând o opoziție de stiluri, și rămâne de văzut dacă Simona, care pare să-și recapete atuurile de neegalat cu ajutorul lui Patrick Mouratoglou, va ajunge în optimi, acolo unde va fi așteptată, cel mai probabil, de Iga Swiatek.
Simona Halep și Jelena Ostapenko
Până unde ajunge Simona Halep la Roland Garros 2022?
Citește și:

Top 3 partide de urmărit de pe tabloul masculin la Roland Garros 2022

Pe tabloul masculin, una dintre cele mai interesante partide este cea dintre Rafael Nadal și Stan Wawrinka, care ar urma să aibă loc în turul 2. Va fi o reeditare a finalelor de la Australian Open 2014 și Roland Garros 2017.
Wawrinka a câștigat la Roma primele sale două meciuri în circuit după mai bine de un an și nu pare să fie la cel mai bun nivel din punct de vedere fizic, ceea ce ar putea să-l pună în dificultate încă din turul inaugural.
De cealaltă parte, Nadal a avut un start de 2022 foarte bun și, dacă nu va avea probleme la piciorul stâng, se va remarca drept un mare favorit al competiției.
Rafael Nadal, impitoyable avec Wawrinka comme avec les autres.
Un alt meci de neratat de pe tabloul masculin din prima săptămână la Roland Garros este cel dintre Carlos Alcaraz și Sebastian Korda, care s-ar putea juca în turul 3. Toate privirile vor fi ațintite asupra sportivului de 19 ani care a cucerit deja 4 trofee în acest an.
Un posibil duel cu Korda ar fi primul test major de la Roland Garros, unde Alcaraz este pe aceeași jumătate de tablou cu Novak Djokovic și Rafael Nadal.
Americanul este singurul care l-a învins pe Carlitos în acest sezon pe zgură, dar ibericul a reușit ulterior să se acomodeze pe această suprafață și a impresionat pe toată lumea, reușind să se impună inclusiv în fața lui Nadal, Djokovic și Zverev.
Nu în ultimul rând, tot în turul 3, s-ar putea întâlni Alexander Zverev și Alejandro Davidovich Fokina, care a ajuns până în finala turneului de la Monte Carlo în aprilie.
Germanul, pe care îl așteaptă un posibil duel cu Alcaraz în sferturile de finală, ar putea avea o misiune dificilă în fața lui Davidovich Fokina, care este în căutarea unei revanșe după înfrângerea suferită anul trecut la Roland Garros în sferturi, cu scorul de 6-4, 6-1, 6-1.
picture

Rezumatul partidei dintre Alexander Zverev și Alejandro Davidovich-Fokina, câștigată clar de german

Cine câștigă Roland Garros 2022 la masculin?
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo