Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mouratoglou a identificat marea problemă a lui Alcaraz:"E ceva de luat în calcul pentru cariera lui"

Nicu Savin

Publicat 14/06/2023 la 17:45 GMT+3

Patrick Mouratoglou a făcut o analiză amplă asupra a ceea ce s-a întâmplat la Roland Garros, în cadrul unui interviu pentru L'Equipe. Întrebat ce jucători i-ar putea pune în pericol supremația lui Djokovic în viitorul apropiat, francezul i-a numit pe Holger Rune și Carlos Alcaraz, dar asupra ibericului a tras un semnat de alarmă privind starea sa mentală, care îi afectează și fizicul.

Patrick Mouratoglou

Credit imagine: Eurosport

Patrick Mouratoglou este unul dintre cei mai apreciați analiști în tenisul mondial și de fiecare dată opiniile francezului sunt întoarse pe toată părțile în presa internațională. Antrenorul Simonei Halep a fost prezent la Roland Garros, fiind antrenorul lui Holger Rune, iar la finalul competiției a oferit un amplu interviu pentru L'Equipe, în care a făcut o radiografie asupra a ceea ce s-a întâmplat la Paris, dar și câteva predicții despre ceea ce urmează în tenisul masculin.
picture

LG, 10 ani

Credit imagine: Eurosport

Acest articol este suținut de LG
Întrebat ce jucători i-ar putea pune în pericol supremația lui Novak Djokovic în viitorul apropiat, Mouratoglou i-a numit pe Holger Rune și Carlos Alcaraz. Totuși, francezul a atras atenția asupra unui aspect important în privința ibericului, subliniind că acesta are serioase probleme în meciurile lungi, fiind extrem de tensionat. Acest lucru îl afectează și fizic, așa cum s-a întâmplat și în semifinala cu Djokovic de la Paris, ceea ce reprezintă un serios motiv de îngrijorare pentru restul carierei fenomenalului jucător din Spania.
"Rune și Alcaraz îl pot amenința pe Djokovic, da. Holger l-a învins de două ori, în finala unui Masters 1000 (n.r. Paris, în 2022, 3–6, 6–3, 7–5) și la Roma (n.r. 6−2, 4–6, 6–2, în sferturile de finală) înainte Roland‐Garros, când Djokovic avea nevoie să câștige meciuri. Nu este nesemnificativ. Dar cei doi sunt periculoși pentru el. Dar Novak a avut parte de jucători periculoși tot timpul și a găsit mereu soluții. O pot face, da, dar va fi o luptă... După aceea, Alcaraz a arătat o slăbiciune când nimeni nu vedea niciuna. A arătat-o deja la Miami, împotriva lui Jannik Sinner (n.r. a pierdut în semifinale). Când este foarte tensionat în meciuri lungi, este foarte predispus la crampe. Va fi ceva de luat în considerare pentru cariera lui.", a spus Mouratoglou pentru L'Equipe.

Carlos Alcaraz va începe sezonul de iarbă la Queen's

Alcaraz a trecut repede peste eșecul cu Djokovic de la Roland Garros și privește deja cu optimism spre viitor. Sportivul de doar 20 de ani nu stă mult timp departe de terenul de tenis și a transmis prin intermediul rețelelor sociale că va participa la Queen's Club, turneu ATP 500 ce se va desfășura în perioada 19-25 iunie. Sportivul nu a folosit cuvinte pentru a face anunțul și a făcut apel la emoticoane pentru acest aspect.
Potrivit presei spaniole, rezultatele ultimelor analize realizate de iberic au fost pozitive, astfel că acum Alcaraz are "OK-ul" să evolueze pe iarbă.
Novak Djokovic nu va juca niciun turneu până la Wimbledon, ceea ce reprezintă o mare oportunitate pentru Alcaraz de a redeveni lider mondial. Ibericul are cu doar 420 de puncte mai puțin în clasament, iar dacă va cuceri trofeul la Queen's va merge la Wimbledon din postura de număr 1 ATP. Asta nu-i va aduce însă și statutul de cap de serie 1, deoarece la Grand Slam-ul londonez regulile sunt diferite. În calitate de campion en-titre, Djokovic va fi primul favorit pe tablou.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo