Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, dezvăluiri de senzație: de ce e un coșmar pentru echipa sa și cum a ajuns un jucător atât de complet

Nicu Savin

Publicat 13/06/2023 la 16:12 GMT+3

Novak Djokovic a oferit un amplu interviu pentru Tennis Majors, după triumful de la Roland Garros, prin care a rescris istoria tenisului. Sârbul a făcut câteva dezvăluiri de senzație, explicând de ce devine un adevărat torționar pentru apropiații săi în timpul turneelor de Grand Slam și cum a devenit un jucător atât de complet, cu rezultate incredibile pe toate suprafețele.

Novak Djokovic, cel mai mare campion din istorie! #3 la Roland Garros, #23 de titluri de Grand Slam

Novak Djokovic a rescris istoria tenisului mondial, cucerind al 3-lea său titlu la Roland Garros. Nole a ajuns la 23 de trofee în turneele de Grand Slam, un record absolut, iar tot mai mulți specialiști insistă că trebuie catalogat drept cel mai bun jucător al tuturor timpurilor.
Imediat după victoria cu Ruud din finala de la Paris, Djokovic a avut un mesaj savuros pentru echipa sa, cerându-și scuze pentru că i-a torturat pe toți oamenii din jurul său pe parcursul turneului. Goran Ivanisevic a recunoscut că e foarte greu de lucrat cu Nole, iar sârbul a venit cu explicații suplimentare despre modul în care se comportă cu apropiații săi pe durata turneelor de Grand Slam.
"Poate vom intra în mai multe detalii într-o carte, a mea sau a lui Goran. Sunt extrem de obositor în timpul Grand Slam-urilor, pot fi foarte greu de gestionat - echipa mea o știe, soția mea, părinții. Toți știu că uneori au nevoie să-mi ies din fire, iradiez această energie care spune: -Vreau să am timp pentru mine-.
Sunt nervos pe teren, cer în afara terenului. Mă cunosc bine și știu ce este nevoie pentru a câștiga unul dintre aceste trofee, așa că mă aștept ca alții să dea maximul, să rămână concentrați pe această misiune. De aceea nu este ușor. Dacă ar fi ușor, toată lumea ar face-o.
Sunt un tată, un soț, un unchi, un frate mândru, încercând să fiu cea mai bună versiune a mea, dar ceea ce îmi ia cea mai mare parte din energie este rolul meu de tenismen profesionist. Pentru a avea acest succes, trebuie să am sprijinul oamenilor din jurul meu. Cei mai mulți dintre ei au fost aici astăzi (n.r. la finala Roland-Garros), cu excepția fraților mei, dar ei sunt alături de mine cu inima.Este greu să descrii toate emoțiile - mândrie, bucurie, împlinire, satisfacție, dar și ușurare. Știam că istoria era la orizont, este greu să te izolezi de tot zgomotul din jurul tău", a spus Djokovic pentru Tennis Majors.

Novak Djokovic a dezvăluit cum a devenit un jucător atât de complet

Djokovic este primul om din istorie care câștigă minim 3 trofee la fiecare dintre cele 4 turnee de Grand Slam. Rezultatele sale sunt cu adevărat impresionante pe toate suprafețele și e clar că vorbim despre unul dintre cei mai compleți jucători ai tuturor timpurilor.
Sârbul a explicat că antrenorii pe care i-a avut în prima parte a carierei au contribuit din plin la dezvoltarea calităților sale și a subliniat că a sa capacitate de adaptare la orice condiții este poate principalul lucru care îl definește ca tenismen.
"Jelena Gencic și Niki Pilic (antrenorii săi din copilărie) mi-au oferit versatilitate, nu mi-am perfecționat jocul doar pentru o anumită suprafață, deși nu am jucat pe iarbă până la 17 ani. M-am antrenat pe terenuri rapide, pe terenuri lente, și îmi amintesc că m-au făcut să joc în tot felul de condiții – când este soare, când este întuneric etc., au încercat să reproducă situațiile pe care le-aș întâlni de-a lungul carierei mele.
Sunt convins că asta m-a făcut un jucător complet. Dacă trebuie să evidențiez ceva care mă definește, ar fi capacitatea mea de a mă adapta - la un adversar, la condiții, la orice. Fundația care a fost pusă mi-a permis să fiu versatil și consecvent. O mulțime de oameni m-au ajutat pe parcurs.", a conchis Djokovic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo